+ Reply to Thread
Results 1 to 6 of 6

Reload Thread: WACK sounding setup ... think its mainly my speakers ... help ?

  1. #1
    skwidstyle's Avatar
    skwidstyle is offline Junior Member



    Join Date
    Aug 2013
    Location
    stockton, ca
    Posts
    8
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)

    WACK sounding setup ... think its mainly my speakers ... help ?

    ok so i have a pioneer deh older decent quality deck with a 7 band parametric (not one of the cheaper ones avail. at walmart). it sounded pretty decent just hooked up to 2 mid to low quality punch 40 watt rms coaxials in front doors & 2 mid quality alpine 80 watt rms in rear doors. now i hooked up a jbl gto 4 channel that pushes 80 watts rms to each of the 4 channels at 4 ohms, which all speakers are 4 ohms (100 watts/channel rms at 2 ohms). at first, it honestly sounded no "louder" at all, basically the same. i set the gains with the tone cd to where they are green for both front & rear. after about 2-3 days, the "loudness" or volume still sounds identical to just the power from the deck itself, yet even at lower volumes the highs just hurt my ears.
    ... now from what i have gathered, i believe that higher quality speakers with a 93-95 db rating (both sets of current speakers are 88db) would make a noticable difference in volume & sound clarity & would get what i expected out of that amp. my question is am i right in my way of thinking, that replacing the speakers will in fact give me the sound i was expecting from the amp? i was looking into replacing all 4 speakers with either INFINITY KAPPA 62.11i 6.5" - RMS Power Handling: 5-75 watts
    Impedance: 2 ohms
    Frequency response: 45-25,000 Hz
    Sensitivity: 95 dB
    ... OR... HERTZ® ECX-165 6.5"
    Sensitivity: 93dB/SPL
    Power handling: 140W Peak / 70W RMS
    Frequency Response: 60Hz-23kHz
    Impedence: 4 ohm
    ... opinions? facts even better from those who know?







  2. #2
    gckless's Avatar
    gckless is offline CarAudio.com Veteran



    Join Date
    Aug 2011
    Location
    San Antonio
    Posts
    3,978
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    28 Post(s)

    Re: WACK sounding setup ... think its mainly my speakers ... help ?

    That's WACK

    Wrong section, which is WACK



    Quote Originally Posted by ducatipaso View Post
    15inch subs can't play fast beats, they take more power and that taxes the vehicles electrical system. You will wake up and "hear" then see the light at the end of the tunnel and it will be 3 10's pounding so hard you wont even open your trunk or turn your system on because you 15's will sound sloppy & weak.
    Quote Originally Posted by benbenondatrack View Post
    stfu lesbo.why are you worried about me so much? you must want to date me ya little cookie monster but i dont even like sweets. your just a cup full of ice, dirt dead nasty azz ice...without the water.

    Dat Build Log: http://www.caraudio.com/forums/car-audio-build-logs-cars-trucks-suvs/578701-1999-chevrolet-blazer.html

  3. #3
    skwidstyle's Avatar
    skwidstyle is offline Junior Member

    Threadstarter


    Join Date
    Aug 2013
    Location
    stockton, ca
    Posts
    8
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)

    Re: WACK sounding setup ... think its mainly my speakers ... help ?

    thanks for the reply stating that i'm in the wrong section ... so do you have the courtesy to show or tell, someone like me who obviously is lost & in the wrong section according to you, what the proper section is ? or do you just enjoy telling people how wrong they are in whatever it may be ? hey ... just asking!!! ya know, since your reply basically fits the description of uhmmm.... how i described it ... ???




  4. #4
    des343's Avatar
    des343 is offline CarAudio.com Elite



    Join Date
    Feb 2011
    Location
    Kalamazoo, MI
    Posts
    961
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    7 Post(s)

    Re: WACK sounding setup ... think its mainly my speakers ... help ?

    Quote Originally Posted by skwidstyle View Post
    thanks for the reply stating that i'm in the wrong section ... so do you have the courtesy to show or tell, someone like me who obviously is lost & in the wrong section according to you, what the proper section is ? or do you just enjoy telling people how wrong they are in whatever it may be ? hey ... just asking!!! ya know, since your reply basically fits the description of uhmmm.... how i described it ... ???
    No he just had nothing better in life going on so he thought he would troll

    Unfortunately I don't really have any expirence with 4 channels. But maybe you have the speakers wired wrong or out of phase? Or maybe you have a bad rca connection for some reason




  5. #5
    skwidstyle's Avatar
    skwidstyle is offline Junior Member

    Threadstarter


    Join Date
    Aug 2013
    Location
    stockton, ca
    Posts
    8
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)

    Re: WACK sounding setup ... think its mainly my speakers ... help ?

    i have decided, no matter the reason (heck maybe it sounds great to someone else lol...) to go forth with replacing the front cheapo punch coaxials as a start, as the alpine rears are actually pretty decent speakers (the 88db i do think is a little low but i mean they're not bad). which would you recommend out of the 2 i have posted ... & also would i notice a total step up in sound if i just went with HERTZ HCX-165's, taking into consideration i find out for sure my amp IS in fact setup properly & working properly ?




  6. #6
    Join Date
    Aug 2013
    Location
    Dayton, Ohio
    Posts
    30
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)

    Re: WACK sounding setup ... think its mainly my speakers ... help ?

    good stuff!!




+ Reply to Thread

Similar Threads

  1. One speakers has VERY little sound...I think its my HU...
    By NJTStang11 in forum General Discussion
    Replies: 6
    Last Post: 08-22-2009, 12:29 PM
  2. Replies: 0
    Last Post: 08-21-2009, 10:03 PM
  3. If i got an amp by 65 x 4 (80 x 4 by 2ohms), will it blow my speaker.....? HELP ASAP!
    By nofriends46 in forum Wiring, Electrical and Installation Help
    Replies: 6
    Last Post: 05-18-2002, 10:33 AM
  4. Replies: 2
    Last Post: 05-08-2002, 11:26 AM
  5. Replies: 0
    Last Post: 05-08-2002, 01:48 AM

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may post replies
  • You may not post attachments
  • You may edit your posts

1e2 Forum