PDA

View Full Version : squeeze a little more sound



destruction
05-15-2005, 04:01 PM
Ihave a set of cdt cl62 components in my f150. They are rated for 150rms and i have a xenon 100.2 on them. They sound good but i really wish they would get louder. The vocals seem to be there but i feel like i am lacking some volume in the upper range.
1. ditch the 100.2 and give them a full 150rms
2. get an imaging set to run off the HU
3. new set of components.
4. your idea

Ignatowski
05-15-2005, 04:21 PM
Ihave a set of cdt cl62 components in my f150. They are rated for 150rms and i have a xenon 100.2 on them. They sound good but i really wish they would get louder. The vocals seem to be there but i feel like i am lacking some volume in the upper range.
1. ditch the 100.2 and give them a full 150rms
2. get an imaging set to run off the HU
3. new set of components.
4. your idea

buy my Xenon 200.2 (its for sale)- that will wake em up!
in reality they can handle alot more than they say,of course your ears are another story. I always prefer more power than less RMS

squeak9798
05-15-2005, 05:58 PM
Ihave a set of cdt cl62 components in my f150. They are rated for 150rms and i have a xenon 100.2 on them. They sound good but i really wish they would get louder. The vocals seem to be there but i feel like i am lacking some volume in the upper range.

Tried messing with positioning of the speakers? Do you have tweeter attenuation engaged? Any EQ settings?



1. ditch the 100.2 and give them a full 150rms

In reality, a 50w increase wouldn't be much of a change. Remember, you have to double power to increase output by 3db (theoretically).


2. get an imaging set to run off the HU

:thumbsdo:


3. new set of components.

Eh...if you are happy with them overall, no point in buying something new. Just try minor tweaking till you get the sound a little closer to what you want.

destruction
05-16-2005, 06:06 PM
the tweeter is set at 0db, and i replaced my memphis 16x03 with an audiocontrol eql. It definately helped them out but i wish they got a lil louder. The tweeter is in the sail panel.

i guess i will keep them because they bring movies to life. it just when i wan to turn it up on I-5, i find myself wishing i could get more outta them.

destruction
05-16-2005, 06:52 PM
this is kinda weird.

I was listening to some tupac on the way to work and when i first started the song, it was crisp and clean. I turned it up and it sounded like it got flatter and flatter, finally it wasn't distorted but it was like i had 0 eq settings. I lowered it back down and it seemed to slowly clear back up.
does cdt have some sort of tweeter protection?? it sounded like i was listening to just the midranges but as soon as i went back down to normal listning volume, it was very sharp and crisp.

squeak9798
05-16-2005, 06:57 PM
Is this off the stock deck?

AllStar1500bd
05-16-2005, 06:57 PM
I was listening to some tupac on the way to work awhat song?

destruction
05-16-2005, 07:00 PM
so many tears. why?

AllStar1500bd
05-16-2005, 08:23 PM
so many tears. why?just wondering - i'm probably the biggest white pac fan ever; hence my avatar and my sig.

jrouter76
05-17-2005, 02:50 PM
this is kinda weird.

I was listening to some tupac on the way to work and when i first started the song, it was crisp and clean. I turned it up and it sounded like it got flatter and flatter, finally it wasn't distorted but it was like i had 0 eq settings. I lowered it back down and it seemed to slowly clear back up.
does cdt have some sort of tweeter protection?? it sounded like i was listening to just the midranges but as soon as i went back down to normal listning volume, it was very sharp and crisp.
I had the same problem with a pair of Boston Pro 5.5s turn it up and the tweeters seem to get real flat..could`nt figure that out..hope someone could tell me whats goning on btw they were powered By a PPI A-300(75x2)

destruction
05-17-2005, 03:58 PM
Is this off the stock deck?


nah, its a panasonic 7" . i forgot the model number
something like vaq72000 i think.

destruction
05-18-2005, 03:02 PM
this fade problem is pissing me off to the point to where i am about to trash the cdt's and go with something else. the only thing stopping me is the fact that it took 2 days to get the components in (mod 5x7 opening to fit 6.5's, dynamat, xover mount) and i don't want to deal with the hassle of pulling them out.



Is there anyone in the oceanside/san diego/la area that wants to hear it and maybe give me a tip? I am at my wits end.

destruction
05-18-2005, 03:11 PM
could it possibly be the amp????

Raven
05-18-2005, 03:17 PM
Try a new amp already! ****...

destruction
05-18-2005, 03:22 PM
i'm on det to cali right now with the marines.

i have a few amps back home but nothing here

destruction
05-18-2005, 03:23 PM
guess i could hook them up to the 600.2 .......................................

Raven
05-18-2005, 03:26 PM
That's overdoing it. Look for a solid 200wrms amp to attach to them. Almost as bad as me trying to attach a 600 watt PA amp to my Rainbows.

destruction
05-18-2005, 03:53 PM
i just hate to buy an amp just for troubleshooting.

Black_Jesus
05-18-2005, 04:56 PM
im assuming I-5 is a highway

the speed ur car travels dont make the speakers any less loud, it raises the sound floor they have to overcome...

get sound deadening, or bigger power powerful amps/speakers

destruction
05-18-2005, 08:39 PM
its not just on the interstate. i was sitting still and it still did it.

its obvious that road noice is not the culprit. even so, cdt components should be able to overcome it.