PDA

View Full Version : 300 watt amp too big?



Buckshot
05-09-2005, 07:45 PM
To power most sets of comps? I want new interior speaks, and a new sub amp, but don't want to have to get a new component setup.

Its a cadence Z9000
300X2 @ 4ohm
400x2 @ 2ohm

Could a comp set handle it with gains way down?

XtrmAudioCncpts
05-09-2005, 07:48 PM
depends what you are powering/want to power

Buckshot
05-09-2005, 10:34 PM
A set if decent comps, possibly a three way setup.

Johnny Drama
05-09-2005, 10:38 PM
3 way Id say yes, bostons would like 300 to each side.

LBX2G
05-09-2005, 10:42 PM
if u tell us what comp u have we can give u a shure answer.

Buckshot
05-09-2005, 10:44 PM
I dont have a comp set, what 3 way setups would want that much?

squeak9798
05-10-2005, 02:12 AM
Just because your amp has the power, doesn't mean you need to use it all :)

As was mentioned, Boston's like power. But, it all depends on your budget aswell.