PDA

View Full Version : 1 or 2 ports for 2 12 inch t1s



FOSGATE JOE
03-17-2005, 03:43 AM
hey guys i need your help if i should go with1 or 2 ports :blush: the box is 3.33cuft i have 2 power t1s 12 inch subs ;) they are 6oo rms/ the box tune will be 32hz and the subs will sharing the same space

JoseMCeee
03-17-2005, 03:57 AM
its a lote easier to just do one port. From what i know there is no real difference. Take into acount that you will probably have to do separate chamber for two ports. I dont think single chamber will two ports would sound that good. Not too sure tho. IMO just do single port. Much easier.

FOSGATE JOE
03-17-2005, 04:00 AM
thaxs for you're input

mobileaudio219
03-17-2005, 04:15 AM
If you are using round ports you can you as many as you like/can.... If you you are using a slot port, then its easier to use just one, but you can use 2.... I just got done building a box for my cousins (2) 12" kicker comp vrs, its a common with 2 ports, it sounds good...

FOSGATE JOE
03-17-2005, 04:19 AM
yes i would like to use a round port so you think i can get by with one like jose said :up2somet:

JoseMCeee
03-17-2005, 04:29 AM
it really all depends on the calculations. Im not a ported box designer so im not too sure about this kind of stuff. If the port has to be really long and the box isnt long enuff, then do 2. If 1 is long enuff, do 1.

FOSGATE JOE
03-17-2005, 05:25 AM
i forgot to add i will be using 4 inch pip thats what i got

swimfreak26
03-17-2005, 10:46 AM
I dont think single chamber will two ports would sound that good
Doesn't matter how many ports you use. The only difference between using 1 and 2 is the port length, as each port will be shorter using 2 then the single port if 1 were to be used :)

iamamp3pimp
03-17-2005, 11:58 AM
its a lote easier to just do one port. From what i know there is no real difference. Take into acount that you will probably have to do separate chamber for two ports. I dont think single chamber will two ports would sound that good. Not too sure tho. IMO just do single port. Much easier.



thats not true

its purely cosmetic and you can use asingle chamber.

im doing one right now.

FOSGATE JOE
03-17-2005, 01:05 PM
thank you guys for your input i will try the one port to day and let you known how it whent?

Moe Lester
03-17-2005, 06:13 PM
if you are using 4" PVC, you should use 4 ports....

FOSGATE JOE
03-17-2005, 07:12 PM
if you are using 4" PVC, you should use 4 ports....
well i did the one port and it hits good but i feel i can get more out of those subs :rolleyes: so give me some good idea's and i will buy those designs or if some one knows a beter way to do it :)

Moe Lester
03-17-2005, 07:16 PM
4 cubes, 50 sq in port, tuned to 32 will be nice :)

JoseMCeee
03-17-2005, 09:46 PM
^haha rolf copter. By the wat subs are these again?

FOSGATE JOE
03-18-2005, 05:36 AM
rockfordfosgate power t1s 12inch that's the name of the subs