PDA

View Full Version : Cube enclosure ??



supa_c
03-09-2005, 03:42 AM
Welp guys....
The install im doing i would like to incorporate the sub between the amps
[amp][sub][amp]
If I make the enclosure 14x14x14 i have the perfect amount of space.
Just enough for the sub and just enough to fit between both amps.
The box will be polyfilled, but should I do the 14x14x14 cube ?
Its not like the kid needs as much SPL as he can get, just something with a lil umph.

Naxis2k1
03-09-2005, 08:04 AM
iam sure it will be fine... and he will love it.

Nikuk
03-09-2005, 11:30 AM
with polyfill to break things up... you'll be fine.

JimJ
03-09-2005, 02:52 PM
My Rava is pretty **** close to an 18" cube...and it sounds fine.

supa_c
03-09-2005, 04:24 PM
aiight guys, thanks
i read in a car stereo book that it wasnt reccomended to make a cube enclosure...sounds like poo to me

Randy Savage
03-09-2005, 04:27 PM
Standing waves...box has to be enormous though.

supa_c
03-09-2005, 04:31 PM
yea, its only 1 cube after displacements
plus 1lb of polyfill

Nikuk
03-09-2005, 05:38 PM
Standing waves...box has to be enormous though.


Yeg'xactly.

Unless you're gonna play higher frequencies / shorter wavelengths.

You're fine.

InhumanAcura
03-09-2005, 06:34 PM
Yeg'xactly.

Unless you're gonna play higher frequencies / shorter wavelengths.

You're fine.

x2 minus the Yeg'xactly