PDA

View Full Version : need some help, speakers pop and make engine whine when car is runing?



bang hard
03-01-2005, 10:49 AM
i've tryed like 3 times to fix it but every time i fix it like an hour later it comes back.
and now the hole right side of my car goes out, then if i move the rca cables a little bit it works agian. there's a bad connection with the hu and the rca's, they fit together tight. can someone help me?

iceteebone
03-01-2005, 10:51 AM
go through you entire rca cable and see if maybe there is a cut in the wire.

bang hard
03-01-2005, 10:57 AM
i've tryed that, i riped apart my hole car and reran all of the wires and it worked for a little bit but came right back. it's right were you plug in the rca cable to the hu cables. if you touch them when it works, it stops and the other way around. thats just the speakers going out, what about the noise, ground it better?

squeak9798
03-01-2005, 11:26 AM
Sounds like you have either damaged RCA's or damaged preouts on your HU. Have you tried different RCA cables?

bang hard
03-01-2005, 11:32 AM
no i dont have any other ones, what should i do. my amps are grounded to my antena blot, is that bad?

lpmaster
08-01-2005, 06:26 PM
sorry, wrogn thread

revrider1
08-01-2005, 06:48 PM
I had the same problem with my brother in laws blazer. I would replace the RCA's check all the wiring and even came to the extreme of rewiring everthing from the battery to the amp and still whining. It ended up being the preouts on the head unit.

SSS 18734
08-01-2005, 07:00 PM
it really seems like the pre-outs are shot to me.