PDA

View Full Version : rds radio HELP!!!



jellyfish420
02-09-2005, 04:03 PM
in my gf grand am it has a RDS radio and the shop down here said that i needed a $120 harness to change the radio cause the keyless entry,dome light and all the dash light was ran through the radio! that is the dumbest design i've ever seen!! anyway, what i was wondering is there somewhere that i can get a harness cheaper than that? OR do you think i should just get a LOC, and say f*ck it?

jellyfish420
02-09-2005, 04:16 PM
ok i found the harness @ CC for $60...d@mn thats 100% markup! does all this do is go to the door chime? was he just BSing me about all the lights and keyless entry?
and you wonder why noone trusts a caraudio salesman???

Nikuk
02-09-2005, 06:14 PM
is this a harness which includes a VSS? for the auto volume feature...

The relay IS needed to keep the door chime, key chime, lights on chime, and auto volume. If you are willing to sacrifice those courtesys, then hardwire the aftermarket headunit.

Otherwise, spend the $60-80.

jellyfish420
02-09-2005, 09:25 PM
i wanna keep the chimes...but is there a way i can do that and get rid of the auto volume? i don't like it!

Nikuk
02-09-2005, 10:14 PM
i wanna keep the chimes...but is there a way i can do that and get rid of the auto volume? i don't like it!

yes, dont hookup the Vehicle Speed Sensor...

jellyfish420
02-09-2005, 10:17 PM
this is what i need...right? http://www.circuitcity.com/ssm/Metra-GM-Class-II-Data-Interface--GMRC01-/sem/rpsm/oid/78044/rpem/ccd/productDetail.do

it looks like you just plug it in then wire the radio...what else do i have to wire?
a speed sensor?