PDA

View Full Version : MECA or SLAP?



btnhfan
01-19-2005, 10:53 PM
They have the most events near me, and I need help deciding which one to do. For the lower classes in in SLAP, I couldnt compete because I dont have a stock interior. I have a new alt too. Also, I may possibly get a new DD Z1 when they are released, and may trade my 3500's to 1 9900 or 9500 instead of my to woofers now to get more box space. I would also make around a 6-8 cube box too.
Thanks for the input.

InhumanAcura
01-19-2005, 11:13 PM
I wish SLAP came to Texas more. I really like the way classes are set-up...As many amps and batteries as you can fit..

btnhfan
01-20-2005, 05:17 PM
But which would work better for me? My interior is not stock, and SLAP requires it for the lower classes....

InhumanAcura
01-20-2005, 05:21 PM
What isnt stock about your interior?

You can have an aftermarket alternator in stock classes in every sanctioning body Im aware of..

btnhfan
01-20-2005, 06:49 PM
Im in the process of re-doing al lot of center console pieces in glass. Also new shift knob and boot.

Spkrman
01-22-2005, 09:49 AM
Im in the process of re-doing al lot of center console pieces in glass. Also new shift knob and boot.

MECA should allow that in street... depends on how far you go with it.

btnhfan
01-22-2005, 10:11 AM
Yea MECA does, but not SLAP. MECA's pressure calc isnt working. Can someone tell what I would be in with 1 15" and the amps below.

Spkrman
01-22-2005, 10:58 AM
/me breaks news to you about the new rules :D

http://audioforum.termpro.com/ubb/ultimatebb.php?/ubb/get_topic/f/29/t/000426.html

use this for cone area

http://www.iasca.com/classes/idbl/conversion_chart.php

btnhfan
01-22-2005, 11:54 AM
So you add the the total # of fuses on the amps. Like 4 40's is 160?

btnhfan
01-23-2005, 01:10 AM
Bump. Looks like Im joining MECA :). Still need help on the pressure calc though. I may change my setup.

delvryboy
01-23-2005, 02:50 AM
So you add the the total # of fuses on the amps. Like 4 40's is 160?
nope. you have to have an inline fuse within 18" of the sub amp/s. multiply that fuse/s by 10 for your power rating.

you can have 4 40's in the amp and only a 100A inline. the power rating in this scenario would be 1,000.

Termlab
01-23-2005, 02:53 AM
^^^^^^^thats gay. meca should stop changing the **** rules every year before they start losing all there competitors... whats it going to be next year??? or the year after??? they should stick with 1 set of rules, and stop changing the class sizes also.

btnhfan
01-23-2005, 11:02 AM
Wow that is an awful rule. So I have to have 2 inline fuses? One at the battery and one near the amp? How long do fuses usually last before they blow? Im going to have to experiment and see how long it takes like a 50amp fuse to blow.

btnhfan
01-23-2005, 10:51 PM
Well I decided Im joining both. Slap- SS1 and MECA-Street S3, or possible S2.

delvryboy
01-24-2005, 02:26 AM
Well I decided Im joining both. Slap- SS1 and MECA-Street S3, or possible S2.
maybe we'll meet at finals in SS1 ;)

Spkrman
01-24-2005, 06:39 AM
^^^^^^^thats gay. meca should stop changing the **** rules every year before they start losing all there competitors... whats it going to be next year??? or the year after??? they should stick with 1 set of rules, and stop changing the class sizes also.

all in an effort to change for the better.

if properly executed, the fuse rule could work out pretty well.

Spkrman
01-24-2005, 06:41 AM
Wow that is an awful rule. So I have to have 2 inline fuses? One at the battery and one near the amp? How long do fuses usually last before they blow? Im going to have to experiment and see how long it takes like a 50amp fuse to blow.

the *only* thing that matters is the fuse or fuses within 18" of the amp.

beyond that you can do whatever the hell you want.

and yep... be prepared to blow some fuses :D

apparantly MECA is working on a sponsor for the fuses... so I'd wait before you order them in bulk just yet.

btnhfan
01-24-2005, 02:17 PM
Ahh very nice. Lets hope we do meet at finals. :)

Spkrman
01-24-2005, 02:22 PM
hehe, just stay outta s1 :D

btnhfan
01-24-2005, 02:35 PM
Your in Il. Its okay. :)

Termlab
01-24-2005, 03:12 PM
hehe, just stay outta s1 :D



thats the class i want to go into :D but i dunno if i will. MAYBE if i can get a hold of a crx.