PDA

View Full Version : help help help help help



allsport513
01-10-2005, 08:46 PM
i was in my car today rewiring my car changing my 8 gauge to 4. when i was done i got in my car to go to the gym and i relized my head unit wasn't on and then i start goin crazy and now i can't think str8 why would my head unit stop working if i hadn't touched it or even been close to it and ow yea my amp isn't powering either so some one please tell wats goin on

desertheat
01-10-2005, 08:56 PM
Check all fuses

allsport513
01-10-2005, 08:58 PM
i know this is gonna sound really noob but right now i am doin a essay i am brain dead so where are my head unit fuses under the dash ???

desertheat
01-10-2005, 09:00 PM
under dash and probaly the battery fuse would be underhood.

Untouchable11
01-10-2005, 09:01 PM
depends on what type of car you have, mine (grand prix) are located in my glove box underneath a panel....

What type of car do you have?

allsport513
01-10-2005, 09:01 PM
1999 ford escort i know my first problem is that is a ford

Untouchable11
01-10-2005, 09:03 PM
I wasn't gonna bash your car.....thats your preference, and my pontiac is the biggest piece of **** that anyone i know has owned...

x2 on what desertheat said.... the battery fuse is located in the engine compartment, probably in something that looks like a plastic box....

allsport513
01-10-2005, 09:05 PM
ok lets say it isn't that though what else could it be

theCybe
01-10-2005, 10:41 PM
i was in my car today rewiring my car changing my 8 gauge to 4. when i was done i got in my car to go to the gym and i relized my head unit wasn't on and then i start goin crazy and now i can't think str8 why would my head unit stop working if i hadn't touched it or even been close to it and ow yea my amp isn't powering either so some one please tell wats goin on

Factory headunits may need to be reset - antitheft / theft deterrant

allsport513
01-11-2005, 07:41 PM
it isn't a factory head it is panasonic

kickerlivinloud
01-11-2005, 07:46 PM
Make sure the faceplate is all the way on. I know it may sound dumb but mine did the same thing a while ago. I hit a nasty pot whole and my HU stopped working. When it did work i would go to change something (track, vol, etc..) and it would shut off. I then relized the face plate wasn't fully on. Try pushing on it and see if that helps.


Worth a shot...



Jon

allsport513
01-11-2005, 07:59 PM
my face plate is all the way on my wires are all connected my fuses are all good what else is there

ttsquared100
01-11-2005, 08:13 PM
check all the wires again...did you sodler them, tape em check those connections...is the wiring harness in all the way...is it grounded properly...i got a ford to and i have some minor electrical problems....

allsport513
01-12-2005, 01:48 PM
i fixed the problem it was my memory wire it was bad so i hooked it up' to my power wire so now it works but i have no memory

pex
02-07-2007, 03:49 AM
Can anyone tell me how to connect Ford Escort factory HU (5000 RDS EON) to Kenwood CD changer? Need to know if it's possible to make an adapter...

pls help :crying:

P.S. 1997 Escort, european market, made in Germany...