PDA

View Full Version : Help w/t Alpine 9835 cutting off!!!!!!!!



Samp
10-29-2004, 07:58 PM
I was just wondering why my alpine 9835 cuts off for a sec when i crank my system to loud. I wouldn't mind if it was cutting off at a very extreme level, but it cuts out right when i get it loud enough to really hit hard and not come close to damaging anything. Is this a feature that Alpine uses to protect my speakers or is this something to do w/t my unit not being able to handle the watts " which isn't a whole lot....2 punch 12's pushed by a Directed 600D amp & 4 Infinity Kappa 6 1/2 mids and highs. Please help b/c it's cutting off right when it starts to sound really good

Thanks

rippinitup7
10-29-2004, 08:04 PM
is it the radio you see cutting out, or you just hear the speakers stop playing? it could be your amp causing this.

Samp
10-29-2004, 08:23 PM
Its the radio...i never had this problem untill right after i installed the Infinty Kappa's

Masta GimP
10-29-2004, 09:09 PM
sure it might not be the radio station/signal? My bro's never had problems with his 9835 listening to cd's no matter the volume. Never skipped a beat!

Samp
10-29-2004, 09:14 PM
No its when i play CD's / MP3's....from what i've heard that unit has a kill defualt when it thinks the speakers might get damaged or what not....doesn't make since....i've been told that i need a capacitor...not sure thats the prob though

67impala
10-29-2004, 11:11 PM
make sure u wire it to your battery not just your ignition power etc...

u need like 10 gauge wire from the battery to the head unit...


used to happen on my old 7893... with surtain songs when it was pounding cause u could see it dimmer has it thumped....

then i ran a wire from the battery... problem solved...

and i got a 9835 now i havent had any problems with it yet...

00GREENMACHINE
11-01-2004, 07:37 PM
if you are using the internal amp then its clipping and cutting off. If you are not using the internal amp then be sure to turn it to off. I had a 9813 and everyone said you had to use a 10 gauge power wire. WRONG. I did not use the internal amp and my deck always ran at 27-29 volume and it never burped.

mattj
11-01-2004, 07:53 PM
Your voltage is probably cutting low. Alpines dont like real low or real high voltage and will cut off to prevent damage.