PDA

View Full Version : Question for OLD_SCHOOL



LuNaTiC
10-14-2004, 04:56 PM
I don't want to bug you but you seem to know what your doing when it comes to boxes, sooo....

lets assume i have a 5 ft^3 box and to tune it to lets say 40Hz, using a round port it requires a 5 in by 8 in long port. could i add another port the same size and length to add port area w/o changing frequency? or will the frequency be changed?

OLD_SCHOOL
10-14-2004, 06:43 PM
it will change see this link for a pretty good explanation on how to figure it out the right lengths for multiple ports

ps in a 5 cube box with 1 5x8 inch port the tuning would be around 30 hz just off the top of my head with out doing the math

kickerlivinloud
10-14-2004, 06:44 PM
PM's do wonders ;)




Jon

Jayhawkk
10-14-2004, 07:50 PM
yeah but the rest of us don't get to benefit from any information changed.

DBfan187
10-14-2004, 07:54 PM
yeah but the rest of us don't get to benefit from any information changed.
just PM him and ask him to copy/paste.

Jayhawkk
10-14-2004, 08:04 PM
Well if he pm'd the original question I wouldnt even know it was asked :)

LuNaTiC
10-14-2004, 08:59 PM
PM's do wonders ;)




Jon

no 1 likes you. :toast:



me :nerd:

LuNaTiC
10-14-2004, 09:03 PM
it will change see this link for a pretty good explanation on how to figure it out the right lengths for multiple ports

ps in a 5 cube box with 1 5x8 inch port the tuning would be around 30 hz just off the top of my head with out doing the math


no link. But do you happen to know if winisd beta is accurate in calculating multiple ports?

LuNaTiC
10-14-2004, 09:26 PM
Also, does ne 1 know if winisd beta figures port displacement or do u have to do that yourself?

OLD_SCHOOL
10-14-2004, 09:30 PM
sorry http://www.jlaudio.com/tutorials/ports/index.html

winisd beta is not accurate on hardly anything

winisd pro with the update is pretty good though