PDA

View Full Version : How do I check voltage on the pre-outs?



velko
09-16-2004, 06:40 PM
I have a voltage meter, can you please tell me the proper way to check?

Scarenius
09-18-2004, 08:34 PM
You have to convert the RCA connect to a hot/ground wire. Buy a cheap 3 foot RCA cable, cut it in half, and seperate the two wires inside.

Attach the multimeter, hot&ground, turn on your system, and measure the voltage.
Hope that helps. It's also a halfway accurate way to test your amp.

Just make sure it's not mentioned on the box. Mine is only 2.5 volt, as advertised.

`pr0digy
09-18-2004, 11:14 PM
I thought you could just put one probe on the inner part that sticks out, and another on the metal jacket ?

DBfan187
09-18-2004, 11:28 PM
I thought you could just put one probe on the inner part that sticks out, and another on the metal jacket ?
Yeah. That's what I'd do. Easiest too!

Tirefryr
09-19-2004, 02:57 AM
Make sure the meter is set to read AC though.

velko
09-21-2004, 11:28 PM
Thanks - my Alpine 9830 read 2.4v at 2/3 of the way up and 4.2 v on full blast.