PDA

View Full Version : JVC 'KD-SC500' CD/MP3 head unit



LimPerT
08-16-2004, 05:59 PM
I installed this head unit myself and it never remembers my stations :crap:. I reset the hu and reset the stations. It will remember them if i start up the car for like 5 minutes after i set them but if i let it sit for a while then it will forget my stations and it wont play the last song i was on in a cd. :bawling:


BTW I had to run my own constant 12v in a fusebox under the hood to the hu for it to work in the first place because my stock reciever was a tape player and it didnt have the constant power.

can anyone tell me what it might be that makes my hu forget my stations after my car is off for a while?

ill probably end up calling jvc but i wanted to see if any of u knew first :tomatofa:

-David

supa_c
08-16-2004, 06:04 PM
mmm. my KD SH55 remembers it all. Call JVC and see if its a faulty unit.
Mine had an error code before but now it works just dandy!

andreyiv
08-16-2004, 06:07 PM
I can guess at what it is but can't say which wire it is. It is probably the memory wire that you haven't conected or have connected just to something that goes off with the car off. For that one you need something that goes straight from the battery. Check the instructions for which wire is the memory because I really can't tell.

andreyiv
08-16-2004, 06:08 PM
Guess I was way off then.

supa_c
08-16-2004, 06:10 PM
1. is the clock reset also
2. if it is, its your "home made" constant power lead.

LimPerT
08-16-2004, 06:19 PM
that must be it then... instead of running directly to the battery i was trying to run it to a fuse under my hood instead

supa_c
08-16-2004, 06:22 PM
just rewire it and see if every thing is honkey dorey :)

LimPerT
08-16-2004, 06:29 PM
roger that

supa_c
08-16-2004, 06:30 PM
in 5,4,3,2,1= REWIRE!!!!!

LimPerT
08-16-2004, 06:58 PM
i just did it... now ill see if it works in a couple hours

supa_c
08-16-2004, 07:07 PM
MISSION COMPLETE.
good job!

LimPerT
08-16-2004, 07:26 PM
just wired it right after my fuse with my amp wire. just went out there again and it seems to work...

thankee

supa_c
08-16-2004, 07:28 PM
no problem.
Im here to help as much as i can.
:imdama:

LimPerT
08-16-2004, 09:02 PM
2 hours later... still works.


seems to be a perminant fix. I really appreciate it

supa_c
08-16-2004, 09:06 PM
you are very welcome. :)

Norcalracer283
08-17-2004, 12:06 AM
Just to let u know....shoulda bought a different deck. Friend bought a JVC and hates it.

LimPerT
08-17-2004, 01:21 AM
Just to let u know....shoulda bought a different deck. Friend bought a JVC and hates it.

Thanks for the useless post... seeing as how i already bought and installed my HU :verymad:

Norcalracer283
08-17-2004, 02:17 AM
well, that was just for him dude..... hopefully you have good luck with your HU. I know we dont have the same one, but i must say, my HU works great, and was inexpensive