PDA

View Full Version : help with Alpine Speakers



popothemailman
07-07-2004, 09:24 PM
I have 6.5 Type R Comps in the front and 4" Type S in the Rear

Amp Alpine MRV340, and the deck is a Alpine 9815,

i recently took out my Sub because i need the trunk space on a trip, and there was hardly and bump, bass or anything comeing from them. My girls stock explorer had more bass. Why dont they bump, im pretty sure type r's arent just made to just play highes

Strecker25
07-07-2004, 10:04 PM
crossovers? bassblockers? could stop your bass...

trungthiendo
07-08-2004, 04:51 AM
did u forget to tell u HU that you have a subwoofer???

popothemailman
07-08-2004, 04:58 PM
im not sure what you meen since i didnt instal, but the sub-w control i have does change my subs loudness. im pretty sure he installed the crossover that was given with the comps but will that really take out all bass from the speakers?

popothemailman
07-08-2004, 05:11 PM
well i figured it out, turns out he set the hp freq on so no low pass got through, but now my gains are messed up, where should i have my gain set if my deck is giving 4v

desi_daru
07-09-2004, 03:33 AM
ur gain should be the same as b4, maybe ur x-over on ur amp u mean?

squeak9798
07-09-2004, 01:20 PM
Why do you think your gains are messed up??

Your gain should be set to 4V also (or very close to around there). Don't go cranking the gain because you want your 6.5" speakers to "bump." They weren't made to play deep bass.....a high-pass of anywhere from 50-80hz is probably appropriate (unless you want to risk damaging them). Especially those 4" speakers in back....they probably can't go below 100hz too effectively.

popothemailman
07-10-2004, 04:48 AM
maybe you missunderstood when i said my gains were messed up, the guy who did the install(horrable job) set them so when the HP filter was on they sounded great but when i turned the filter off the bump bass was scratchy, that is why i was asking where they should be, they used to be half way up and i brought them down to 1/4 way the scratching went away but is this appropriate? also what should my crossover frequencies be set to?

desi_daru
07-13-2004, 04:45 PM
should be if it all sounds good, sure ur deck is 4V but thas peak not all the time