PDA

View Full Version : How much port area is needed for.......



tprj82
03-14-2014, 04:50 PM
12 12's in a 24 cubic ft box tuning to 31hz, been to the 12v and a few other sites and it keeps saying like a 12" round port 4.4 inches. But isnt that going to be choking the hell out of the box.
And whistling

NASTY08IMPALA
03-14-2014, 04:58 PM
12 12's in a 24 cubic ft box tuning to 31hz, been to the 12v and a few other sites and it keeps saying like a 12" round port 4.4 inches. But isnt that going to be choking the hell out of the box.
And whistling

384" of slot port ..or 2 12" aeros.or maybe even 4 8" aeros

akadj
03-17-2014, 06:17 PM
384" of slot port ..or 2 12" aeros.or maybe even 4 8" aeros

From my calculations with a woofer of around 15-20mm xmax I get 340 square inches.. But when your going that size 340-380 same thing!!

Slobalt
03-17-2014, 06:24 PM
I don't know alot about aero's but I get the same thing