PDA

View Full Version : Port question



Rlciv87
12-11-2013, 10:12 AM
My is 31 x 29 x 13 with a port of 16 x 3.5 x 30 depth to get a tuning of 32hz . I'm wondering if I could widen my port to 18 x 1.5 x 30 depth and get the same tuning.

shauncox26
12-11-2013, 11:24 AM
If the port area is the same i don't see why not. But i could be wrong. Someone who designs boxes could say for sure.

NASTY08IMPALA
12-11-2013, 11:30 AM
My is 31 x 29 x 13 with a port of 16 x 3.5 x 30 depth to get a tuning of 32hz . I'm wondering if I could widen my port to 18 x 1.5 x 30 depth and get the same tuning.

Download torres calc and just plug in the numbers it will do all the math for u

bbeljefe
12-11-2013, 11:56 AM
The first port has 56inē of area and the second has 27inē. That's a drastic difference and it will affect not only the tuning, but also driver performance.

If you know you need 56inē of port area, then you need to keep that area constant when changing configurations. Just multiply height by width to find out port area.