PDA

View Full Version : Amp only coming on in tuner mode



kcurry
12-10-2013, 11:49 PM
So I just set up my system in my truck. Got everything all wired up. Turn on the radio..BOOM..little bump, adjust the amp for my subs, everythings good. Switch over to a CD... nothing...switch to AUX nothing. All my wiring is right. Like I said the amp turns right on in tuner mode. And oh btw the headunit is a Kenwood kdc-mp4032 single din.

Some help or advice.
PLEASE &THANK YOU!! Have a nice day.

jrdnhsnbrg
12-10-2013, 11:51 PM
You must have hooked it into the power antenna wire, which may only put out power when the tuner is selected depending on the amp.

Side Show
12-10-2013, 11:51 PM
what amp? are you using rca's for the signal from the deck to the amp? might be a dodgy deck, make sure you check all your settings on the deck, worth even reseting the unit

kcurry
12-11-2013, 12:04 AM
The amp is a old school soundstream PCA2000D. And yes I'm using RCAs. And yea I was thinking about resetting the unit. Also with the antanna wire, good point. Didn't think about that. That's probably what I did knowing my luck. Lol

mylows10
12-11-2013, 12:04 AM
Power antenna wire

kcurry
12-11-2013, 12:24 AM
Thanks guys. I'll check my remote wire tomorrow and let yall know how that goes for me.

Dub7sonoma
12-11-2013, 11:42 AM
Thanks guys. I'll check my remote wire tomorrow and let yall know how that goes for me.

did it fix it? Im sure it did....just check up

kcurry
12-12-2013, 03:18 PM
did it fix it? Im sure it did....just check up
Yes it did fix it everybody. But once I cleaned up all the wires and mounted the amp, went to go test it now I have another issue, amp will not come on. But I will wait till later once it cools down to go mess with it.

Side Show
12-12-2013, 11:57 PM
ohhh god, remote wire not connect from the deck to the amp

also how do you no if it fixed the problem if the amp wont turn on?