PDA

View Full Version : box design help



BoomBoxStereo
07-02-2013, 08:12 PM
making an enclosure for an 18" @ 33 hz... how does everything look so far? would anyone change anything?

http://i133.photobucket.com/albums/q58/calhoun_bucket/ScreenShot2013-07-02at53714PM_zpsb50d045c.png

http://i133.photobucket.com/albums/q58/calhoun_bucket/ScreenShot2013-07-02at70730PM_zps3968436a.png

http://i133.photobucket.com/albums/q58/calhoun_bucket/ScreenShot2013-07-02at70810PM_zpsac90ebcc.png

dbeez
07-02-2013, 08:47 PM
can you get to a 6 cubes after port and sub displacement

BoomBoxStereo
07-03-2013, 10:12 AM
can you get to a 6 cubes after port and sub displacement

yes if i make the box 23" tall, 29.5" wide, and 19" deep it will be 6.09 cubes before displacements

dbeez
07-03-2013, 10:31 AM
yes if i make the box 23" tall, 29.5" wide, and 19" deep it will be 6.09 cubes before displacements

No 6 cubes after all displacements

BoomBoxStereo
07-03-2013, 12:17 PM
No 6 cubes after all displacements

that wouldn't be too big you don't think? Sundown recommends between 4-5 cubes for NSv1 18

dbeez
07-03-2013, 12:57 PM
It will be fine

BoomBoxStereo
07-03-2013, 02:10 PM
It will be fine

how many cubes do each of your 18's have?

BoomBoxStereo
07-03-2013, 02:26 PM
dbeez ; can you check this for me?

http://i41.tinypic.com/2it2yvp.png

http://i44.tinypic.com/2mwv9g5.png

dbeez
07-03-2013, 02:54 PM
Port is really small like less than 12 per cube try to get to 16 per cube

dbeez
07-03-2013, 02:55 PM
My 18's in 4 cubes were really peaky around tuning of 37hz in 5 cubes per played pretty well I am currently building a 12 cube box for 2 of them with 230 inches of port tuned 30hz

BoomBoxStereo
07-03-2013, 02:56 PM
Port is really small like less than 12 per cube try to get to 16 per cube

with my given dimensions can you help me calculate a proper port?

des343
07-03-2013, 03:01 PM
what program are you using to do this?

dbeez
07-03-2013, 03:35 PM
I dont really have time currently if those measurements are the most roon you got shoot for 5.5 at least just get port area up. I have customers boxes I am working on currently.

BoomBoxStereo
07-03-2013, 03:44 PM
what program are you using to do this?

Google Sketchup

---------- Post added at 02:44 PM ---------- Previous post was at 02:44 PM ----------


I dont really have time currently if those measurements are the most roon you got shoot for 5.5 at least just get port area up. I have customers boxes I am working on currently.

okay, how many sq inches of port should i shoot for overall? also how do i calculate how many sq inches of port?

thanks man

dbeez
07-03-2013, 03:47 PM
Square inches of port is just width x height shoot for 16inches of port per cube. Not to be mean nut not knowing this not sure you should be trying to design the box til you do some more reading.

dbeez
07-03-2013, 03:48 PM
Oh once you do that divide the answer by the amount of cubic feet you have and it will give you the square inches of port per cube.