PDA

View Full Version : Saz-1200d runnin .5 for Jacob!



Light-Foot
04-10-2013, 11:31 PM
Okay Jacob I really need to know if the 1200d will handle .5 on what I got and will be adding.

06 Silverado
-145 amp alternator
-Red Top 1000
-Will be adding Audio Technix Big 3 1/0 and 1/0 Amp kit
-I have a Dual 1 Z v.3 in a kerf ported console box 2.024 internally and 2.78 overall tuned to 33hz

Right now on all stock except the Red top I hold 15.40 volts so with the Big 3 should be a lot better

Will the saz-1200d be okay to run .5 daily? would love to have saz-1500 but im not waitn till april 30th bc of backorder.

Light-Foot
04-11-2013, 01:37 AM
Anybody feel free to give there opinion juss really wanted Jacobs opinion also!

NASTY08IMPALA
04-11-2013, 02:25 AM
Every saz series amp ive ever seen or run will handle .5. all day on good electrical..so i dont see why the saz1200 wouldnt

---------- Post added at 01:25 AM ---------- Previous post was at 01:24 AM ----------

But id say u will need at least one extra battery

myjaja
04-11-2013, 02:26 AM
How are you sitting at 15.4 volts on all stock? Is the red top under the hood or in the rear? Id keep a good size battery in the rear, but you should be fine at .5 ohm. Also, I believe you'll lose your warranty if you run below 1 ohm.

NASTY08IMPALA
04-11-2013, 02:32 AM
How are you sitting at 15.4 volts on all stock? Is the red top under the hood or in the rear? Id keep a good size battery in the rear, but you should be fine at .5 ohm. Also, I believe you'll lose your warranty if you run below 1 ohm.

Yea his volt meter must be off.and he didnt set it ...and if u have to run .5 i would just buy a used saz1500 thy are everywhere ..instead of.wasting.money and warranty on brand new amp

jteske88
04-11-2013, 07:14 AM
stock at 15.4 sounds like the alt is at its full charging cappacity since your battery is dying

rebelfromva
04-11-2013, 07:35 AM
Should be able to run @.5 on great electrical. Wouldn't strap two of then though from experience.

Light-Foot
04-11-2013, 07:48 AM
Thanks for the opinions. Actually your right I havnt touched my volt-meter, it says im at 15.8 but with my greenlee meter is says 15.40 when im checkin my power strait to the amp. if you want me to post a picture I will.

Light-Foot
04-11-2013, 01:25 PM
I had an Alpine MRX-100.1 on the z v.3 before running at 2 ohms which is max power on that amp. How do you think the saz would do at 2 ohms? would it be enough?