PDA

View Full Version : Alpine IDA-X305s won't connect to iPhone



Face of Fear
04-09-2013, 09:28 AM
So I recently purchased an Alpine IDA-X305s used and installed it in my car. Love the deck, but for some reason even with the Alpine iPod cable it will not make connection to my iPhone 4S. Keeps saying USB device error. Tried plugging it into the USB and it says the exact same thing.

Anyone have any ideas or suggestions? This deck is almost worthless to me if I can't plug my iPhone into it.

jasonbillnelson
04-09-2013, 09:39 AM
Did you have any recent updates on your iPhone?

jasonbillnelson
04-09-2013, 09:45 AM
Alpine Electronics of America, Inc. (http://www.alpine-usa.com/support/search/?q=IDA-X305s)

Face of Fear
04-09-2013, 09:53 AM
Haven't done an update in awhile now. My phones jailbroke so I don't update much. It works fine on my old clarion, my kenwood 952hd, and my girls jvc, but won't connect with my alpine. Tried going through those reset steps and still won't connect. Still reads USB device error.

jasonbillnelson
04-09-2013, 10:38 AM
Ya thats weird. I had an older CDA-9887 that wouldn't connect to an Ipod Classic through the alpine ipod cable. It worked for about 3 months and then nothing. Bought another cable, same issue. Ended up trading my vehicle in and I put a Clarion NX501 in my new ride and never had an issue with ipod touch 4gen or my iPhone 4s. I would call customer support and see if there is an alpine firmware update for your head unit.

Face of Fear
04-09-2013, 10:56 AM
I'm prolly gonna have to. I picked this deck up since I don't run CDs anyway, but if I can't get it to connect its useless to me.

jasonbillnelson
04-09-2013, 10:59 AM
agreed. Call them and get some updates done on your phone.

Face of Fear
04-09-2013, 11:12 AM
Even with updates it won't work. My buddies iPhone 5 with all the new updates does the same thing. I think the deck doesn't like the iPhone 4 or 5.

Face of Fear
04-09-2013, 11:34 AM
Called alpine. The guy instantly said there was something wrong with the deck. Didn't attempt to trouble shoot it or anything. Very disappointed with the customer service.

jasonbillnelson
04-09-2013, 11:35 AM
still under warranty???

Face of Fear
04-09-2013, 11:40 AM
Bought it used so doubtful. He told me $95 to fix it. That takes it over brand new price. I'm having bad luck with head units. Lol

jasonbillnelson
04-09-2013, 11:55 AM
$95 to fix?! Better come with a 1 year warranty against that problem again!!! I paid $485 for a refurbished Clarion NX501 Feb 2012 and haven't had any issues. Everything works awesome.

Face of Fear
04-09-2013, 12:02 PM
I had a eclipse cd2000 and other than skipping at 152db I had no issues. Sold it and bought a clarion vz401 and loved it. Needed something different after 2 years so I bought a kenwood kdc-bt952hd from worst buy...needless to say it lasted a week and the whole faceplate quit working. Returned it and now I have the alpine. Had great luck up until the last 2 decks.

jasonbillnelson
04-09-2013, 12:09 PM
That $ucks man.....hope it all works out for you! I'd probably sell it for cheap on here and letting people know it will cost them $95 to fix the issue. Then look into another clarion or something.

Face of Fear
04-09-2013, 12:35 PM
I just bought it from a guy on caco a few days ago. I'm waitin on a message back from him. I'm short on funds for the next couple weeks so I'm gonna hang onto it for now so I have music.

jasonbillnelson
04-09-2013, 12:37 PM
OH THE PLOT THICKENS!!! Did he say it was in 100% working condition?!

Face of Fear
04-09-2013, 12:44 PM
It works other than with iPod. Got. Flash drive working in it currently. Just don't have much control with a flash drive.