PDA

View Full Version : Do I need an equalizer?



basskill
04-02-2013, 07:16 PM
I just bought 2 pioneer subs
Pioneer 12" DualVoiceCoil 2Ohm Subwoofer TS-W309D2 - Best Buy (http://www.bestbuy.com/site/Pioneer+-+12%26%2334%3B+Dual-Voice-Coil+2-Ohm+Subwoofer/5700917.p?id=1218682375383&skuId=5700917)

Will be getting an amp soon.

What I wanted to know is, do i need an external equalizer? If yes, which one? I have an Acura with factory stereo and equalizer (built in; touch screen).

Please advise.

trumpet
04-03-2013, 12:21 PM
If you want the best sound from your factory speaker locations then yes, you need an equalizer. A separate DSP is the way to go, and if you haven't installed one I highly recommend you go to a sound quality specialist to have it installed and tuned. Soundscape (http://www.soundscapecaraudio.com/) in Plano may be worth talking to.

logan963
04-03-2013, 12:24 PM
I just bought 2 pioneer subs
Pioneer 12" DualVoiceCoil 2Ohm Subwoofer TS-W309D2 - Best Buy (http://www.bestbuy.com/site/Pioneer+-+12%26%2334%3B+Dual-Voice-Coil+2-Ohm+Subwoofer/5700917.p?id=1218682375383&skuId=5700917)

Will be getting an amp soon.

What I wanted to know is, do i need an external equalizer? If yes, which one? I have an Acura with factory stereo and equalizer (built in; touch screen).

Please advise.

I go to Joseph's in Mesquite, very nice people!

devast8r3436
04-21-2013, 11:37 PM
How many bands should a decent equalizer have now a days?

devast8r3436
04-21-2013, 11:39 PM
I was looking into either a Cadence CEQ783 or CXR7

calebkhill
04-22-2013, 02:41 AM
Why would he need an equilizer if he sets the basics up correctly.

maylar
04-22-2013, 08:01 AM
I just bought 2 pioneer subs
Pioneer 12" DualVoiceCoil 2Ohm Subwoofer TS-W309D2 - Best Buy (http://www.bestbuy.com/site/Pioneer+-+12%26%2334%3B+Dual-Voice-Coil+2-Ohm+Subwoofer/5700917.p?id=1218682375383&skuId=5700917)

Will be getting an amp soon.

What I wanted to know is, do i need an external equalizer? If yes, which one? I have an Acura with factory stereo and equalizer (built in; touch screen).

Please advise.

Not for a sub stage. When you get around to amping your main speakers then ask again.

devast8r3436
04-22-2013, 08:19 AM
I'm doing my mains how many bands should I look for?