PDA

View Full Version : What is going on with my speakers?!



A4GY
04-20-2004, 04:20 PM
I have a 1998 Audi A4 with the following installed:

Kenwood KDC-5019 Single CD Head Unit
MB Quart DSD 213 Front Component Speakers
MB Quart RKC 116 Rear Coaxal Speaks
Rockford Fosgate Power 750x Amplifier

After installing the Rockford amp the speakers don't even sound as loud as they did when they were just running off the head unit. When the speakers were hooked up to the head unit I could only turn the volume up to 28 on the volume display of the head unit. After going past 28 the speakers would just get way to loud and start to get kinda fuzzy sounding. Now with the amp installed I can turn the volume to 35 on the head unit display which is as high as it will go and the speakers still are not very loud althought they do get slightly fuzzy after going past 32. I mean they are loud enough to hear just fine but they are not defening loud like they were when they were just running off the head unit. They sound a lot cleaner running off the amp now though which I like but they seem like they have absolutly ZERO BASE now aswell. I don't know if the amp is just giving them to much power or if somthing isn't set up right and they are just being under powerd? Also my head unit seems to possibly be going out because I don't get any A.M radio reception and the F.M reception is pretty crappy. Could the head unit maby be what is causing this problem? Or are my speakers just going bad? I really have no idea. I had Car Toys by my house do the install but I bought the amp online. Are they liable for any of my problems? I did buy the speakers and head unit from them? Anyway, any help from you guys can offer me would be excellent!

Thanks!

urwhatueati8god
04-20-2004, 05:46 PM
check the amp to see if you have any crossovers active on them or if the gains knob is turned down.

A4GY
04-20-2004, 07:40 PM
how exactly would I check for any crossovers being active? Ill check the gains knob but I doubt thats whats wrong....Anyone else have any ideas?

Here are some picture of what it is like currently. Can you tell me what needs to be changed?

Thanks!

http://images.cardomain.com/member_images/11/web/575000-575999/575168_5_full.jpg

http://images.cardomain.com/member_images/11/web/575000-575999/575168_6_full.jpg

http://images.cardomain.com/member_images/11/web/575000-575999/575168_7_full.jpg

http://images.cardomain.com/member_images/11/web/575000-575999/575168_8_full.jpg

A4GY
04-21-2004, 01:30 AM
fixed pic somone help me please