PDA

View Full Version : Question Reguarding 2 Ports. Please



Zellner
01-21-2013, 04:46 PM
Vehicle : 2000 BMW 323i
Location in the vehicle: Trunk
Space available (Length x Width x Height):30x12x? I need 1.35^3 @ 35hz
Subwoofer make and model:RE SE 10
Subwoofer Size: 10"
Number of Subwoofers: 1
Type of Port (Kerfed, Slot, Aero, etc.): 2 Slot ports
What type of music do you like?: All
Is your goal SPL or Everyday Music?: Everyday
Tuning Freq (Hz): 35
Volume :


Questions: Ive done many boxes but never made one with two ports. When Im using the calculator it gives me a port length for the quantity of two ports. My question: is this total divided by the two ports or is this two ports of that same length.
Ex. I have a length needed of 60in with a quantity of 2 ports filled in the box for it for 35hz. Does this = 2x30in or 2x60in?

If someone can create a template for 30x12x? for 1.35ft^3 @ 35 (with two ports (one on each end) and centered sub) that would be amazing lol

PapaGeno21
01-21-2013, 05:48 PM
2X60

You don't divide the port length in half between the two or your tuning will be through the roof.

For example my new box is going to be using two 6" ports at 14" long each. Using one would not be 28", it would be around 5" long but there would be not enough port displacement hence why I am using two.

However I don't understand why they want 60" as that is insane.

Zellner
01-21-2013, 07:23 PM
Yeah i know. Thats why i thought it was divided. Becuse it does give you an option to select quantity. and if I put one port it said 30in