PDA

View Full Version : DC Lvl 3's box



PapaGeno21
01-18-2013, 09:48 PM
OK so I may be changing out my sub. I am seriously considering getting two DC Level 3 15's to replace my single FI BL. I have nothing against the FI, in fact I love it. However running two of them would be silly on the power I have. I heard a setup the other day with a Crescendo 2K on two Obsidian 15's and it just made me realize how much cone area really wins. Me and him make the same power but he was much louder due to having 2 15s.

SO anyways here is the room I can spare.

41x18x18

Comes out to 6.22 Net.

Now I am going to run aeroports that way I can not waste a ton of box space to build a slot port.

I have a few ideas.

(4) 4" ports at 14" long

5.40 Net cubes, 35.54HZ Tuning, 9.30 port area per foot

(2) 5" Ports at 10" long

5.62 Net Cubes, 35.22HZ Tuning, 6.98 port area per foot.

Now the two 15's would be running .5 ohms on a DC 2.0 with good electrical (Still in the works on electrical)

Just wondering if there are better options for the box with port and tuning etc. Or if my options are good, which should I go with?

Thanks!

ancorp
01-19-2013, 01:57 PM
A little tight on space for the pair of 15s. Have you considered running three 12s or four 10s?

NASTY08IMPALA
01-19-2013, 03:07 PM
Yea good luck ..i know dc.s do well in snall boxes but ur port area is wayyy too small..when i think of.small port i think 13^in2. ur talkin 9 and 6

NASTY08IMPALA
01-19-2013, 03:08 PM
I got 2 dd3512.s for sale 440 shipped ..i had them in 5 cubes @33 with 17^IN2 and they slammed better to run 12.s than 15.s in improper size box

NASTY08IMPALA
01-19-2013, 03:10 PM
I ran a dd9515 before and when i switched to the dd3512.s i was alot louder

PapaGeno21
01-19-2013, 04:03 PM
Yea good luck ..i know dc.s do well in snall boxes but ur port area is wayyy too small..when i think of.small port i think 13^in2. ur talkin 9 and 6

You must have missed the mention that it is an Aero port lol. You do not make aero ports the same size as slot ports. They are more efficient and do not require as much space.

However I decided to go with level 4s and run a bigger box anyways. Still going aero but more around 10" per foot.

The option of 4 10's and 3 12's crossed my mind but its more costly.

PapaGeno21
01-19-2013, 04:04 PM
Poast

NASTY08IMPALA
01-19-2013, 04:12 PM
No i saw the aeros jus think ur tryin to squeeze 10lvs of shlt in a 5lb bag lol good luck tho

PapaGeno21
01-19-2013, 04:57 PM
Yeah that box was not going to work.

I am going to run a 7.5 cube box. That will work.

NASTY08IMPALA
01-19-2013, 05:02 PM
Thats more like it

PapaGeno21
01-19-2013, 05:09 PM
Ok I decided to bump the box up to 7.5-8 cubes gross and I am going to go with level 4 15's.

I see a lot of people using 9-12" of port. Is 9 too small for these things?

I can't do a slot as it rapes the box size...

I can do..

(5) 4" ports at 15" long each. They end up tuning the box to 34, 62" of port area at 9.4" per foot.

-OR-

(2) 6" ports at 14" each tuned at 33 at 56" of port area with 8.3" per foot.


Now what is sad is the 5 ports are actually cheaper, the 6" ports are stupid money.

What would you do and if you have any better suggestions I am all ears!!!!

NASTY08IMPALA
01-19-2013, 05:15 PM
I use almost 19 but thats slot port and my subs need porttt

NASTY08IMPALA
01-19-2013, 05:17 PM
Still seems like not alot of port for the size box but i dont mess with aeros

PapaGeno21
01-19-2013, 05:55 PM
Yeah my current box is 19.5" but the FI needs TONS of port and its a slot so its not as efficient.

NASTY08IMPALA
01-19-2013, 05:59 PM
Tell me abt it my hdc4 .s need more port ..new box comin ..might try aero to save on size ..cant go any bigger

thorshammer1
01-19-2013, 06:01 PM
2 6in ports and call it a day

PapaGeno21
01-19-2013, 09:38 PM
Do you think just that is enough?

That is only 8.3" per foot and total of 56" of displacement.

I was told like 9-12" per foot but if you say its good then I take that as good as I know what you are into and it is WAY above my level.

PapaGeno21
01-19-2013, 09:38 PM
Double POAST

ancorp
01-20-2013, 12:18 PM
6" aeros aren't THAT expensive IMO:

Creative Sound - Product Details (http://www.creativesound.ca/details.php?model=6FP)

PapaGeno21
01-20-2013, 12:27 PM
Precision Port 6" Flared Port Tube Kit 268-354 (http://www.parts-express.com/pe/showdetl.cfm?partnumber=268-354)

Buying two of them in a few mins actually.

;-)