View Full Version : Help with new speakers!!!

10-09-2012, 12:48 AM
I just replaced my factory speakers with two pairs of pioneer 6x8s, A pair in the front door panels and the rear. They were working fine and after 5 mins or so the rear left speaker wasnt producing sound, and I unscrewed it and replugged it in and it started working, and a minute later both the speakers in the rear cut out. My head unit is saying failure. Help me please!

10-09-2012, 01:50 AM
Maybe you pinched one of the wires when you installed them, and now its arcing out on the metal?

10-09-2012, 02:00 AM
How might I fix that? I Unplug them and replug them in to the speaker and by the time im halfway down the street my sony head unit states failure and it stops working. My front speakers are working beautifully though, and I installed them at the same time.

10-09-2012, 02:42 AM
I would look at the speaker cabling and see if there are any breaks in the jacket that could possibly make contact with anything. Or even if there is something that could be making a connection with the speaker terminal.

10-09-2012, 10:48 AM
there are breaks in the plastic wrapping. Do i need to get some more to cover the wires all the way to the speaker?

10-09-2012, 10:49 AM
You can't have speaker wire, terminals, leads, etc touching metal or you will have FAIL.

10-09-2012, 10:51 AM
Thanks, what should i get to cover it?

10-09-2012, 10:52 AM
some shrink tube, female to female connectors, or electric tape..

10-09-2012, 10:53 AM
Absolutely, only, and nothing other than new wire.

10-09-2012, 10:54 AM
Absolutely, only, and nothing other than new wire. why would i get new wires?

10-09-2012, 11:37 AM
just electrical tape them up and crimp on some female/female connectors bro.. good 2 go

Why So Cereal?
10-09-2012, 01:02 PM
Yea, I accidentally did that once, had some of the bare copper touching some metal...just electrical taped it and had no more issues.