PDA

View Full Version : Can't play video on Pioneer 3300BT



ace_800
08-10-2012, 09:11 PM
Ok, so i thought it was because I wasn't running the video in divx format, however I can't even get a standard dvd to work. I get sound but no video. I thought maybe I switched a wire on the bypass that I did, but its correct. The only wires I don't have hooked up from the pioneer is the violet/white for reverse and the yellow/black for mute. I doubt either would cause a dvd not to play though. I have the metra GMOS LAN 012 to keep onstar and everything, however my vehicle isn't factory amped, it was the standard. That shouldn't affect the HU either since I still get everything to work as it should except the video.

Anyone have any thoughts?

NFrazier
08-10-2012, 09:29 PM
Does a standard DVD work? There's a resolution limit that Pioneers have, or it could be an issue with the particular codec.

wes669
08-10-2012, 09:50 PM
Did u ground the wire that says parking brake? If u didn't, do it

pickup1
08-10-2012, 10:02 PM
Light green wire..

Sleeklsc
08-10-2012, 10:12 PM
You can't simply "ground the parking brake wire" on Pioneers. Thats why he has the relay. Even then if he's not moving while trying to play a dvd it shouldn't matter.

ancorp
08-10-2012, 10:13 PM
Does he, in fact have a relay?

ace_800
08-10-2012, 10:14 PM
Does a standard DVD work? There's a resolution limit that Pioneers have, or it could be an issue with the particular codec.

standard doesn't work


Did u ground the wire that says parking brake? If u didn't, do it

No, I have the bypass with the 12v relay. It's grounded in the relay setup. I don't get the video error.


Light green wire..

hooked to the 86/30 of relay for ground, 85 to the remote wireless, 87 to the parking brake

ancorp
08-10-2012, 10:42 PM
If I recall correctly, if the parking brake wire sees a constant ground, it will not show a warning, just a black screen. Perhaps your relay isn't working correctly, or at least correctly to match the pioneer. Try just wiring it to a switch and then to ground and see if flipping the switch a few times makes the video pop up.

ace_800
08-10-2012, 10:51 PM
If I recall correctly, if the parking brake wire sees a constant ground, it will not show a warning, just a black screen. Perhaps your relay isn't working correctly, or at least correctly to match the pioneer. Try just wiring it to a switch and then to ground and see if flipping the switch a few times makes the video pop up.

If I unplug the relay the warning comes up. I can hear the relay clicking when I unplug it.

mylows10
08-10-2012, 11:28 PM
i just use a toggle switch on mine works every time too

ace_800
08-11-2012, 01:48 PM
OK so tried a push switch today and still the same thing. If I hold the button and push the camera button I get the blue screen, which is good, however still only sound. If I let go of the button and push the camera I get the black warning. Either way if I just put the dvd in I can get sound, no video.


So I'm thinking its one of three things...

1. Somehow my Axxess/Metra GMOS adapter has something do do with it. I highly doubt it though
2. A have a setting thats incorrect
3. My HU is messed up and needs something repaired.

ace_800
08-12-2012, 04:44 PM
bump for help

ace_800
08-13-2012, 01:04 PM
bumpin for help