PDA

View Full Version : New box is this to big



Memphis2011
08-04-2012, 02:15 AM
I have 2 p3 12 as of right now they are in a vented dual chamber box in a hatch back facing the truck I want to turn my subs up toward the roof and the box they are currently in is 1.74cf per chamber I was giving to up grade to a 2.50cf per chamber is this a good thing to do?

Chriszle
08-04-2012, 02:46 AM
Depends on how much power you are running. If you aren't overpowering them, it should be fine. There are some good box designers on the forum, who could probably help you out if your willing to spend a little cash. That's what I would recommend doing to get the most out of your system.

JoshC
08-04-2012, 02:51 AM
they will take more power in the smaller box, but the larger box will have a slower resident Fq. So basically they wont take as much power but ure lower Fq range will be louder then the 1.75 box.

Memphis2011
08-04-2012, 03:11 AM
Yeah I have a RF T1000bdcp hooked up to the subs. So do you think that will be fine going to tune it at 36hz the box

JoshC
08-04-2012, 04:01 AM
Yeah I have a RF T1000bdcp hooked up to the subs. So do you think that will be fine going to tune it at 36hz the box

sounds good, set ure gains via DMM

Flastrongman
08-04-2012, 09:16 AM
do it