PDA

View Full Version : starting problems??



RangerDangerV2
06-14-2012, 11:25 AM
when I turn the key in my truck all of the accessories power up and the batt gauge says that the batts are charged. I also checked them with a boost pack and it said that the batts were charged... but when I try to start my truck it just clicks, doesnt turnover, just a click... I replaced the old ground to body with a new wire and that didnt fix it... so whats the problem??

xSPLoder
06-14-2012, 11:42 AM
hit the starter with a hammer and try to start it again

jokers10
06-14-2012, 11:50 AM
Same thing happened to my car last week. My issue was a bad starter. There is a way to bypass the ignition switch on most cars by shorting something in the engine bay, but it varies from vehicle to vehicle. You could also remove the starter and take it to a NAPA, and they should be able to test it for you.

xSPLoder
06-14-2012, 12:24 PM
just hit it with the hammer like I said literally. If it starts up after that, your starter is going bad. If it does not start, take it off and get it tested at autozone and they can tell you for sure.

RangerDangerV2
06-14-2012, 12:25 PM
k will do

tylork92
06-14-2012, 01:18 PM
yep is the batts ares good then its it the starter.

RangerDangerV2
06-14-2012, 01:34 PM
ya starters done for... thanks for the help guys.

xSPLoder
06-14-2012, 01:53 PM
did it start up after the hammer trick or was it just dead period?

RangerDangerV2
06-14-2012, 02:13 PM
dead.

snoopdan
06-14-2012, 02:20 PM
could also be the neutral saftey swtich, alot of people overlook that.

audiobaun
06-14-2012, 02:36 PM
That happened to my chevy before...starter..it was actually stuck in the engaged position,nothing a hammer and big chisel couldnt handle