PDA

View Full Version : port location???



RangerDangerV2
02-28-2012, 05:18 PM
now, i am starting on a box for 5 sa8's.... I have everything figured out except for the placement, quantity, and size of ports..... I have an extended cab ranger, box is in the back and the center console is out... I was planning on 2 four inch external aeros firing between the two front seats where the center console used to be.... Is this a bad idea??? subs are facing directly upwards.. going for a 35 hz tuning.

Kangaroux
02-28-2012, 05:20 PM
I would do a lot more port than 2 4" aeros unless you don't want a lot of output

RangerDangerV2
02-28-2012, 05:22 PM
2 6 inch aeros??? 3 four inch aeros?

Kangaroux
02-28-2012, 05:24 PM
I would go with 2 6's

bhsdriller
02-28-2012, 05:26 PM
subs forward/port up....I've tried every possible way really in an ext cab and that seems to work the best
I posted this in your thread yesterday, but this is my old box for 5 sa8's
http://i247.photobucket.com/albums/gg137/bhsdriller/100_2555.jpg

RangerDangerV2
02-28-2012, 05:27 PM
what length for a 35hz tuning... i plug it into a calculator and it says that for a 3.0 cu ft net enclosure the ports would have to be 37 inches long...that doesnt seem right???

bhsdriller
02-28-2012, 05:28 PM
psp-inc.com for the calculator.....2 6" aeros on a 2.5 cuft box would be 46" long

a slot port would be easier in this application

Kangaroux
02-28-2012, 05:29 PM
psp-inc.com for the calculator.....2 6" aeros on a 2.5 cuft box would be 46" long

a slot port would be easier in this application

This. Aeros are expensive and I would only use them if you are really tight on space or if you are competing

RangerDangerV2
02-28-2012, 05:38 PM
subs forward/port up....I've tried every possible way really in an ext cab and that seems to work the best
I posted this in your thread yesterday, but this is my old box for 5 sa8's
http://i247.photobucket.com/albums/gg137/bhsdriller/100_2555.jpg

what are your specs on that box and what did you meter at???

bhsdriller
02-28-2012, 05:42 PM
I don't have the design anymore, but I think it was either 2.5@32hz or 3@32hz
I've had too many setups I can't remember what it did on the meter....47 or 48 something

RangerDangerV2
02-28-2012, 06:04 PM
would it be a bad idea to build a separate chamber for each sub and then tune each of those chambers to a different frequency??? 28-40hz???

bhsdriller
02-28-2012, 06:11 PM
bad idea, that would not work. Maybe if you had 5 different amps. A box like I posted is tried and true...build one like it and be done

RangerDangerV2
02-28-2012, 06:15 PM
well I would like to stick with aeros because the precision port ones are cheap and they are a lot easier for me to install than a slot port.... will two four inch aeros really lower my output that much???

RangerDangerV2
02-28-2012, 06:18 PM
and I dont know how you got a 32 hz tuning with that port because the port calculator tells me that a 5 inch wide by 9.5 inch tall slot port would have to be 55.6 inches??? please educate me:confused:

bhsdriller
02-28-2012, 06:23 PM
that port isn't 5" x 9.5"......not sure the exact length but it goes down the box, then comes back up
http://i247.photobucket.com/albums/gg137/bhsdriller/100_2549.jpg

I don't design boxes so I can't help with the port size/length , I had someone do that one