PDA

View Full Version : Hows this box?



KenC210
01-23-2012, 12:44 AM
This will be for 2 15" sdc2.5 subs. The amps are 2 zx1000.1 one for each sub. will soon get an aq2200d. any input would be great

KenC210
01-23-2012, 01:11 AM
Just realized this pic cant be seen very well... anyone able to help with how to get a larger view of pics on here? until then here are the specs...
Box Stats
GROSS VOLUME: 10.51 FT^3
PORT VOLUME: 2.35 FT^3
PHYSICAL PORT LENGTH: 17.75”
PORT BENDS: YES
PORT AREA RANGE: 94-125 IN^2
PORT AREA: 129.25 IN^2
PORT AREA PER FOOT 16.49^2
NET VOLUME: 7.84 FT^3
TUNING: 35.06 HZ

Box Dimensions
Height 24.5
Width 40
Depth 22

port dimensions
Height 5.5
Width 23.5
Length 24

Box specs were made from torres calc

mast240
01-23-2012, 01:15 AM
what's it going in?

KenC210
01-23-2012, 01:28 AM
it will be going in a 2007 ford escape

mast240
01-23-2012, 01:36 AM
if your goin to be doing subs up, you might want to think about changing the port to fire back.... tends to have better response

KenC210
01-23-2012, 01:43 AM
i had thought about having sub up port back but with the depth of the box it sits right on the back hatch. no breathing room for the port. so i decided on port up with the port near the window.

kushy_dreams
01-23-2012, 02:20 AM
The port needs a 45 where the bend is, it will help with the airflow and minimize turbulence.

KenC210
01-23-2012, 01:05 PM
a 45 at the port ok... are the specs ok for the box, port area and things like that?

Sketchup
01-23-2012, 01:09 PM
Looks pretty sweet.

pro-rabbit
01-23-2012, 01:29 PM
That is a bit to much power for the 2.5 series.

I was going to check the enclosure for you but my phone is not letting view the image.

KenC210
01-23-2012, 01:48 PM
That is a bit to much power for the 2.5 series.

I was going to check the enclosure for you but my phone is not letting view the image.

So having each on with the kicker zx1000.1 each is to much or tradeing off for the aq2200d is? i know that the sdc2.5 are rated at 600wrms but you dont think they will handle the power from the aq or the kickers? i really dont think i would see true wattage with with box rise would i? as long as the signals clean i should be ok right? aslo this is for a daily setup

pro-rabbit
01-23-2012, 01:52 PM
I would say you have a safer situation with the kickers over the aq2200. Even with rise those subs are not as strong as other 2.5" coils subs on the market today.

They are pretty good subs though, just not power hungry like you may think.I would have stuck with no more then 1500rms max to the set.

KenC210
01-23-2012, 01:58 PM
I would say you have a safer situation with the kickers over the aq2200. Even with rise those subs are not as strong as other 2.5" coils subs on the market today.

They are pretty good subs though, just not power hungry like you may think.I would have stuck with no more then 1500rms max to the set.

Ok thanks i may step down on the amps and look for something around that... i am currently looking to trade off from 2 amps to 1 amp or do i benefit more from each sub having its own amp?

KenC210
01-23-2012, 01:59 PM
Just realized this pic cant be seen very well... anyone able to help with how to get a larger view of pics on here? until then here are the specs...
Box Stats
GROSS VOLUME: 10.51 FT^3
PORT VOLUME: 2.35 FT^3
PHYSICAL PORT LENGTH: 17.75”
PORT BENDS: YES
PORT AREA RANGE: 94-125 IN^2
PORT AREA: 129.25 IN^2
PORT AREA PER FOOT 16.49^2
NET VOLUME: 7.84 FT^3
TUNING: 35.06 HZ

Box Dimensions
Height 24.5
Width 40
Depth 22

port dimensions
Height 5.5
Width 23.5
Length 24

Box specs were made from torres calc
Anyone else care to take a look at the specs before i build??

pro-rabbit
01-23-2012, 01:59 PM
naw, no plus to that at all. If they are strap-able then it is not a big deal. If they are not then if you do not get the gains set correctly it can cause issues.

KenC210
01-23-2012, 02:03 PM
naw, no plus to that at all. If they are strap-able then it is not a big deal. If they are not then if you do not get the gains set correctly it can cause issues.

yes this was my concern which is why i wanted to trade of for one amp... i know kicker amps are not strap-able. i was thinking after setting gains though i would use a dmm to see the volts from the output and back down on the higher one to match the other amp... am i ok on doing it that way?