PDA

View Full Version : 143.3 at the headrest in S2



DDtC
10-31-2011, 12:51 PM
At 38hz. Not bad for 2 DC level 4 12s on a ZX2500. It was really cold to and every was down a db from the last show. This one was at sea level and the last was in the hills. 122.3 in park and pound in DB3. Everybody was impressed when the song dropped.

We found out it is pretty consistant to gain 2 db in PaP when you open a sunroof. No matter the car. Im looking for a 2 db gain when I switch out to a SAZ-3500 and XLs, that should help me compete with the 15s in S3 and still stay musical. I know I could hit much higher if I tuned in the low 40s but its not worth it to me.

sacsking916
10-31-2011, 12:59 PM
i would put more power on 2 xls. they will take some power daily no problem. 5k will make them work, 7.5k will make them shine :fyi:

DDtC
10-31-2011, 01:00 PM
I cant do any more elecrical. Its maxed out until I decide to lose the back seat. But I know they can, they still get down good on 3.5 though

bgowdy31
10-31-2011, 01:02 PM
so how did you place in s2? and how do they determine placement for classes

sacsking916
10-31-2011, 01:02 PM
I cant do any more elecrical. Its maxed out until I decide to lose the back seat. But I know they can, they still get down good on 3.5 though

yeah they'll definitely be louder than what you have. but if only you could fit more batts or a bigger alt then more power would get you louder

---------- Post added at 10:02 AM ---------- Previous post was at 10:02 AM ----------


so how did you place in s2? and how do they determine placement for classes

cone area + fusing

DDtC
10-31-2011, 01:04 PM
yeah they'll definitely be louder than what you have. but if only you could fit more batts or a bigger alt then more power would get you louder

---------- Post added at 10:02 AM ---------- Previous post was at 10:02 AM ----------



cone area + fusing

Ya I know. The biggest al they make for my ride is 270. I got a rated 220 now. And I have no more room for batts. If I lose the back seats Ill go 2 18s off the same power.

tommyk90
10-31-2011, 01:04 PM
You can definitely get more out of that setup with a new box.

Whats the vehicle? Any pics of the install?

DDtC
10-31-2011, 01:07 PM
You can definitely get more out of that setup with a new box.

Whats the vehicle? Any pics of the install?

Scion tc.. ill get pics but the box is around 4.75 with areos tuned to 30hz. The meter is just for fun, I wanted a low street beat.

tommyk90
10-31-2011, 01:09 PM
Scion tc.. ill get pics but the box is around 4.75 with areos tuned to 30hz. The meter is just for fun, I wanted a low street beat.

I assumed as much. Saw some vids of your install.

If you want to get louder I can point out some easy changes. Switching out to 2 6" aeros would be the first move.

DDtC
10-31-2011, 01:22 PM
I assumed as much. Saw some vids of your install.

If you want to get louder I can point out some easy changes. Switching out to 2 6" aeros would be the first move.

Im uploading some pics now.. They are 4 inch openings and 6 at the flares. I guess you mean 6 opening and 8 inch flares? What would that do? Also they are 16 inches flare to flare.

DDtC
10-31-2011, 01:26 PM
265282012652820226528203265282042652820526528206

sacsking916
10-31-2011, 01:26 PM
Ya I know. The biggest al they make for my ride is 270. I got a rated 220 now. And I have no more room for batts. If I lose the back seats Ill go 2 18s off the same power.

wouldnt even put 18s on the amp honestly.

DDtC
10-31-2011, 01:29 PM
wouldnt even put 18s on the amp honestly.

Your killing my dreams. Sac

sacsking916
10-31-2011, 01:32 PM
Your killing my dreams. Sac

i know :hide:

tommyk90
10-31-2011, 01:42 PM
Im uploading some pics now.. They are 4 inch openings and 6 at the flares. I guess you mean 6 opening and 8 inch flares? What would that do? Also they are 16 inches flare to flare.

Yes, 6" internal diameter.

More port area=more airflow=higher SPL. As long as the tuning is correct.

Two 4" ports for 2 12's is very minimal port area. I run a single 6" port on my single 12" box in my daily driver.

DDtC
10-31-2011, 01:48 PM
Yes, 6" internal diameter.

More port area=more airflow=higher SPL. As long as the tuning is correct.

Two 4" ports for 2 12's is very minimal port area. I run a single 6" port on my single 12" box in my daily driver.

What would you suggest as far as length..

bgowdy31
10-31-2011, 01:56 PM
yeah they'll definitely be louder than what you have. but if only you could fit more batts or a bigger alt then more power would get you louder

---------- Post added at 10:02 AM ---------- Previous post was at 10:02 AM ----------



cone area + fusing


so i would probly be in a silly loud class

tommyk90
10-31-2011, 01:57 PM
What would you suggest as far as length..

Whatever it takes to get the desired tuning.

The only problem is that when you increase port area given the same amount of airspace, the ports have to be longer to maintain the same tuning.

Odds are you'll have to build a bigger box to compensate for the airspace the bigger (and longer) ports will take up.

---------- Post added at 12:57 PM ---------- Previous post was at 12:56 PM ----------


so i would probly be in a silly loud class

If you were serious about competing, you could easily run your setup in a low street class, probably S2 or S3.

bgowdy31
10-31-2011, 02:08 PM
i mean i can change my fusing. i have a standard street setup up. no mods to vehicle other then adding batteries. stock alt. and i could drop fusing. because i know with the 175a anl id be in a pretty high class

tommyk90
10-31-2011, 02:10 PM
i mean i can change my fusing. i have a standard street setup up. no mods to vehicle other then adding batteries. stock alt. and i could drop fusing. because i know with the 175a anl id be in a pretty high class

Yep, that would put you in Street 4.

Drop a 150 ANL in there and it moves you to Street 3.

If you're brave you could try a 60 amp ANL and that would put you in Street 2. Might be possible with that amp. I ran a zx2500 @ 1 ohm in S2.

Ninesvnsicks
10-31-2011, 02:11 PM
My brother got a 147.6db at his last competition he used 2x 15" Power Acostic Mofo's on an audiopipe AP-30001D. He was getting around 146.3db until he added a 2nd battery a kinetik hc2400.

DDtC
10-31-2011, 02:22 PM
i burp a 70 amp mini on my ZX2500.. I have to PaP a 150 though

DDtC
10-31-2011, 02:25 PM
Thats what I was thinking Tommy. I just cant do a bigger box now.

tommyk90
10-31-2011, 02:27 PM
Thats what I was thinking Tommy. I just cant do a bigger box now.

SPL competition isn't for everybody.

But if you ever change your mind, feel free to ask questions. Hatches are easy to get loud. :)

bgowdy31
10-31-2011, 02:27 PM
Yep, that would put you in Street 4.

Drop a 150 ANL in there and it moves you to Street 3.

If you're brave you could try a 60 amp ANL and that would put you in Street 2. Might be possible with that amp. I ran a zx2500 @ 1 ohm in S2.



my bad just checked. i do have a 150anl right now. 175 is back up lol. hm i may start trying meca shows

tommyk90
10-31-2011, 02:30 PM
my bad just checked. i do have a 150anl right now. 175 is back up lol. hm i may start trying meca shows

Just know that the fuse used for classification has to be within 18" of your sub amp.

Oh, and for street class your enclosure (and anything attached to it) has to be below the top of the backseat, not including the headrests.

DDtC
10-31-2011, 02:30 PM
SPL competition isn't for everybody.

But if you ever change your mind, feel free to ask questions. Hatches are easy to get loud. :)

It is fun though. And thanks.

DDtC
10-31-2011, 02:35 PM
my bad just checked. i do have a 150anl right now. 175 is back up lol. hm i may start trying meca shows

Look at the MECA rule book. Its on their home page. I would suggest changing to mini or AGU. There is a lot more options then ANL.

bgowdy31
10-31-2011, 02:38 PM
mines is just below the back seat. thats why i built it that way so it would be a street. i know alil about meca not alot. but i know about the fuse situtaion tho

DDtC
10-31-2011, 02:40 PM
You might could burp a 40 amp generic brand. One teammate burps a 60 amp agu on a mmats 4K

bgowdy31
10-31-2011, 02:55 PM
i may hunt around for 60 amp fuse or run the 150a for s3. i nkow carl casper is in Feb. so i may go. i went 2 years ago and i was put in a silly *** class with dudes doing 160s beacuse of my fusing

tommyk90
10-31-2011, 02:55 PM
You might could burp a 40 amp generic brand. One teammate burps a 60 amp agu on a mmats 4K

I ran a pair of kicker zx2500's @ 2 ohms each on 80 amps worth of AGU's (2 40's).