PDA

View Full Version : Do I need to brace 1" wood?



dannieboiz
08-18-2011, 01:33 PM
The box length is around 32" long "sealed" do I need to brace it if I'm using 1" MDF?

pro-rabbit
08-18-2011, 01:34 PM
I would, but there are many things that decide on bracing. Such as how it is built, build quality, and over all design/application.

sacsking916
08-18-2011, 02:02 PM
its always smart to use bracing

pro-rabbit
08-18-2011, 02:14 PM
its always smart to use bracing

So simple an answer yet so true.

05trailblazer
08-18-2011, 02:39 PM
kinda hard to recignize u with that avatar:boobiez:

So simple an answer yet so true.

sacsking916
08-18-2011, 03:54 PM
so simple an answer yet so true.

why thank you

pro-rabbit
08-18-2011, 04:10 PM
kinda hard to recignize u with that avatar:boobiez:

You likey?


lol

Buck
08-18-2011, 05:54 PM
Bracing>wood thickness

Depending on a few things, for the most part I'd rather use .75" and bracing than 1" and no bracing. Depends, but if you do 1" and bracing, you would be well off.

basscort2009
08-18-2011, 05:59 PM
if you have to ask that means its questionable. if its questionable wouldnt you rather go the extra mile then be short a mile when your box blows apart?