PDA

View Full Version : Help! New head unit install with strange problems! Only sound from front right!QUIET!



jaked17
07-26-2011, 02:33 AM
Hello, I'm trying to install a DEH 2200UB pioneer head unit freshly removed from another vehicle of mine to my girlfriends 1997 Chrysler Sebring Convertible I'm replacing some old pioneer with a nearly identical wiring harness.(they just won't fit each other. So I unplugged the battery, removed the old radio, clipped all the wires behind the crimps, and re-wired them the same as I removed them. (Color Matched, had an adapter already)... For the longest time I thought it wasn't playing any sound at all, but I went out and tried it at night again after work to find it will play radio, CD, AUX but just EXTREMELY quiet through the front right speaker and no where else. I've tried rewiring it again to no avail, same problem. I've matched the wires to these diagrams, which I got afterwards to verify, sure enough everything checks out.


http://a248.e.akamai.net/pix.crutchf.../1302200UB.PDF -- for head unit
http://www.installdr.com/InstallDocs/DCP/PDF/327101.PDF --- for vehicle

I'm completely stumped and about to pull my hair out over this. From my understanding the vehicle does not have a factory amp either. =\

keep_hope_alive
07-30-2011, 02:35 PM
where did you ground the HU?

a slight short in the speaker wiring (behind the HU or at the speakers) could cause the HU amp to protect itself. are the speakers factory or aftermarket? note that some chryslers had amplifiers mounted to the back of factory speakers.