PDA

View Full Version : What Is Wrong With My Speaker?



SilverStang
03-28-2011, 01:00 AM
I've been having problems with my front left speaker. It plays fine if the volume is quiet but if I turn it up it has a buzzing sound, I've replaced it with my old stock ones to see if it was the speaker but it still does the same thing so I'm guessing its a wiring/connection problem. Lately Ive just listened to music with the Fade all the way to the Rear as I have decent rear speakers and I was getting tired of the buzzing, but today I played it with the Fade in the middle and in the middle of a song the front left speaker stopped producing sound all of the sudden and my head unit (a Sony Xplode) displayed 'Failure'. Now it is almost better as the annoying buzzing has stopped but that speaker doesnt put sound out at all now, what can I do to fix this and what seems to be the problem with it? This problem was here before I installed the headunit and it still had the stock stereo.

Imtjnotu
03-28-2011, 01:08 AM
is the amp going into protect mode or anything? also if u think its a connection issue check all ur connections...im wondering if the amp is having the issues

SilverStang
03-28-2011, 01:13 AM
I dont have an amp, next thing Im buying but I dont have one yet haha

Vossy
03-28-2011, 01:36 AM
I had a sony that read a failure thing too, I just got it installed and it actually was the deck was faulty
In your case since it did it before, maybe a speaker is being grounded.

SilverStang
03-28-2011, 05:11 PM
Hmm today the buzziness is back with that speaker :/

SilverStang
03-29-2011, 07:18 PM
And now today that speaker works? Someone else please tell me what they think is up haha :P

tobey
03-29-2011, 08:04 PM
It has to be a wiring fault then. Temporarily run a wire directly to the speaker and see what happens. Or you're just really unlikely and got a HU with the EXACT issue as the old one...