PDA

View Full Version : Head Unit turned off outta nowhere



sobe3yourself.
03-15-2011, 02:36 PM
Okay, so my HU was working just fine last night when i went to a concert and when i got out, it did not turn on. I looked at the connections to battery and everything and its all okay. I have not taken the dash out to look (school).

I did have to get an adapter module because of the new chevy cars and their stupid onstar. After the module was put it, the blinker sound changed. Now that the HU wont turn on, the blinker does not make any sound, but it does work.

I'm pretty sure it's something wrong with the module because of the blinker not making any sound. Has anybody had problems like this is the past? Could it be anything else?

All wire are installed and fused properly.

Villeza1
03-15-2011, 03:01 PM
I know you said everything was wired and fused correctly, but it still be the fuse on the H/U. Did you check that?

sobe3yourself.
03-15-2011, 03:10 PM
No, I don't know much about HU's. It is literally ON the HU? I have not taken it out of the dash. I have been at school all day and will be till around 4.

I just wanted to see if anyone knew what it might be so I can have an idea of what to look for. I'll check that out though.

Just a quick question...what might cause that fuse to pop?

Villeza1
03-15-2011, 03:13 PM
Not sure about yours but mine has a small 10A fuse on the back. Check that fuse, it might be blown.

EDIT: What would make the fuse to pop would be current draw that exceeds the rated amps on the specific fuse.