PDA

View Full Version : head unit just started smoking



markak134
07-17-2010, 02:14 PM
i plugged in this new headunit i got

a alpine cdm-7871

and it just started smoking i guess its dead now what caused this ?

fyerbyrd22
07-17-2010, 02:20 PM
u mite have the cables plugged in incorrectly...just like with any wires, if u touch the pos and neg, ur gonna see smoke

Louisiana_CRX
07-17-2010, 02:33 PM
crossed power wires....unprotected power amp/antenna wire touching the rear chasis of radio....dead short....unprotected left over wire in factory harness touching radio chasis...or accidently pressed auto self destruct button in menu ....:blowup:

groundpound4200
07-17-2010, 03:04 PM
get that thing on the patch or gum

markak134
07-17-2010, 03:21 PM
let me tell you wat happen best buy installed my kenwood head unit all it is one plug that plugs in and rcas and the antana plug how could i mess that up ? ok so all i do is plug it in the thing starts smoking and it keeps blowing the little 15 fuses in my cars fuse panel i put in the kenwood head unit back in nothing happens it works fine

Bumpin' Goalie
07-17-2010, 03:22 PM
Kenwood wiring harness, Alpine H/U?

tjjohnson91
07-17-2010, 03:25 PM
Pos

Wingman0121
07-17-2010, 03:30 PM
Oh look, it's that guy who doesn't know how to properly install a car stereo and keeps ruining things then come here and asks why.



Take it to a shop next time because you obviously aren't skilled enough to do it yourself.

PHD - USA
07-17-2010, 03:40 PM
Oh look, it's that guy who doesn't know how to properly install a car stereo and keeps ruining things then come here and asks why.



Take it to a shop next time because you obviously aren't skilled enough to do it yourself.

X2 with the burn!

loudmofo
07-17-2010, 03:40 PM
Kenwood wiring harness, Alpine H/U?

i hope knowone is this dumb.

markak134
07-17-2010, 03:41 PM
so it only works for the kenwood one then ?

i didnt know you need a special wire for different headunits thats gay why cant they all work on the same one

what do i have to do to make it work

loudmofo
07-17-2010, 03:45 PM
so it only works for the kenwood one then ?

i didnt know you need a special wire for different headunits thats gay why cant they all work on the same one

im calling :bsflag:i dont even think that you be able to plug the alpine in with a kenwood harness they not even close to the same the pins are differnt.

markak134
07-17-2010, 03:53 PM
it might not be a kenwood harness its the one the best buy people put in i dont know the plug fits in both headunits but the alpine headunit blows fuses and the kenwood doesnt i dont get it and the alpine one it was smoking does that mean its done or does it still have a chance to work maybe i just need a big fuse or somthing ?

markak134
07-17-2010, 04:27 PM
just put in a bigger fuse didnt blow but the headunit was albout to catch on fire wtf is wrong with this this the kenwood one still works fine does the alpine on need a special harness for it to work

markak134
07-17-2010, 04:33 PM
well this is the kenwood one i use is it a good one or would that alpine one be better

KENWOOD KDC-MP242 In-Dash AM FM CD MP3 Receiver on eBay! (http://compare.ebay.com/like/330399236033?ltyp=AllFixedPriceItemTypes&rvr_id=&crlp=1_263602_263632&UA=%3F*F%3F&GUID=e1e173671290a0aad3961776ffa10853&itemid=330399236033&ff4=263602_263632)

markak134
07-17-2010, 05:23 PM
i know people say bass boost is bad for your system but what about bass level it goes from 0-8 and then it can go negactive was is that isnt it like a bass boost too or can i turn that up

k_schutte
07-17-2010, 05:37 PM
Lots of LOLs, ITT

markak134
07-17-2010, 05:39 PM
u people are jackasses noone wants to give a straight answer of whats wrong

walled01alero
07-17-2010, 05:43 PM
because you're hopeless man, if you can't put a ****ing radio in just get out of the car audio game.

markak134
07-17-2010, 05:48 PM
wtf am i supose to do drive to best buy and get a special wire harness for the alpine and what if it doesnt work it was smoking it might be done

and i hooked them up the same exact way but only one works is it because they are different brands they need to be wired different

matt_bennett05
07-17-2010, 05:54 PM
In all honestly if you keep popping fuses and you cannot figure it out i would just go somewhere that could trace out and solve the problem (best buy, audio shop, etc)... theres no telling what the problem is without being able to see firsthand

CrysisMaker
07-17-2010, 06:09 PM
let me tell you wat happen best buy installed my kenwood head unit all it is one plug that plugs in and rcas and the antana plug how could i mess that up ? ok so all i do is plug it in the thing starts smoking and it keeps blowing the little 15 fuses in my cars fuse panel i put in the kenwood head unit back in nothing happens it works fine


just put in a bigger fuse didnt blow but the headunit was albout to catch on fire wtf is wrong with this this the kenwood one still works fine does the alpine on need a special harness for it to work

Well, usually you would want to use an Alpine harness with well, an Alpine deck, and a Kenwood harness with a Kenwood deck. Even if the Kenwood harness fit in the Alpine, I still would NOT do that. I would order a harness for the Alpine. Now, you say new, does this mean that its new from a store or new to you but used? And Bestbuy is the last place you want installing your equip. I wouldnt be putting in larger fuses either! That would jus allow more power though to the unit and further mess it up.



Oh look, it's that guy who doesn't know how to properly install a car stereo and keeps ruining things then come here and asks why.



Take it to a shop next time because you obviously aren't skilled enough to do it yourself.

This.

What you need is the Alpine harness for the ALPINE! If you dont have one or cant get one, use the Kenwood. Even if another harness from another brand does fit, dont use it. Common sense yo. That bein said, take it to a skilled pro so you dont catch your car on fire....

silvercookie
07-17-2010, 06:16 PM
you are a fu cking idiot.
just kill yourself.

drive into a wall.
drive off of a bridge.

k_schutte
07-17-2010, 06:19 PM
I hope this thread lasts a long time, I am enjoying it.

walled01alero
07-17-2010, 06:21 PM
Sick burns all around.


But really if you had this problem, would you come onto ca.com turf and ask how to fix it ? Go to smd or something.

markak134
07-17-2010, 06:27 PM
wtf is smd
ok i dont want to take it to a shop unless they will do stuff for free and then charge me if it works because i dont know if this thing even works cause it was smoking and that might mean its dead but it does make my subwoofers make noises and there is no display **** it i dont care about it ill just use the kenwood one

NFAMOUZ
07-17-2010, 06:33 PM
I hope this thread lasts a long time, I am enjoying it.

^this. :nerd: