PDA

View Full Version : VW Jetta 04 HU Question???



revrider1
05-09-2010, 03:03 AM
I just got me an 04' VW Jetta with a Monsoon Stereo setup. I havent dont to much research on it, on what to do to replace the HU on it. Im told this and that bout it, horror stories and stories of it aint shyt. I need some advice from people who have done one, or seen one done. I just wanna change the HU out. Is it as simple as, get a kit/harness and slap a new HU in? Thanks in advance...:cool:

revrider1
05-10-2010, 06:15 PM
Hmm...

oxsign
05-10-2010, 06:21 PM
I bought a HU from crutchfield and it can with everything I needed to change the HU in the wifes VW R32. It was pretty straight forward.

revrider1
05-10-2010, 06:28 PM
So just plug and play with the harness? Nothing special needed or I need to know?

oxsign
05-10-2010, 06:43 PM
As far as I remeber yes. It's been over 2yrs though. I don't remeber having to buy "special". I got the pigtail/harness so it was just pulg & play. go to vwfixx.com and do some searching around on there. You should be able to find something there for sure.

revrider1
05-10-2010, 06:44 PM
Thanks man, Ill take a look...

revrider1
05-11-2010, 09:08 PM
Hmm, my car has a factory amp to. Forgot to mention that... :(

oxsign
05-11-2010, 09:14 PM
Yup, that's what the monsoon system is.

revrider1
05-11-2010, 10:00 PM
Yea, so that amp have RCAs just like regular amps? So i can plug it into aftermarket deck? Im waiting on the tools to take the deck out, so I can see whats back there... lol

oxsign
05-12-2010, 06:47 AM
No you'll have to buy a wire harness. One end you'll wire to your new HU, and the other end will have a female plug that will plug into the factory harness.

revrider1
05-12-2010, 06:09 PM
Yea, but for the amp? Its all contained in that wiring of the harness?

oxsign
05-12-2010, 06:32 PM
It's all in one. If you do plan on running another amp you will need to bypass and run all new wire.

revrider1
05-12-2010, 06:33 PM
Dam, that was my next question. I just wanna add a sub amp....

revrider1
05-12-2010, 06:39 PM
Heres what I wanted to do...

Take out the factory HU, replace it with another. Leave the factory amp on the speakers and add a sub amp and sub, nothing big. I guess it aint that easy as leaving the factory amp on the factory speakers and just adding a sub and sub amp with the aftermarket HU?

oxsign
05-12-2010, 07:01 PM
You can add just an amp/sub by using a LOC (line out converter).

revrider1
05-12-2010, 07:03 PM
Yea, but want an aftermarket HU. If I do decide to keep the factory HU then ill just add one of those...

oxsign
05-12-2010, 08:01 PM
Same thing with an after market HU.

revrider1
05-12-2010, 08:41 PM
I think im lost, lol... Why would I need a LOC with an aftermarket HU if it has RCA inputs?:confused:

revrider1
06-05-2010, 02:17 AM
Ima bump this cause im start here soon, Ima wanna keep the factory HU. Just add a sub amp and sub...

dumple
06-05-2010, 02:21 AM
get a sub amp with high level inputs

revrider1
06-05-2010, 02:26 AM
I dont mind adding an LOC if need be, run the amp through RCAs. Now, from experience... Whats the biggest box I can get in the trunk and still keep some trunk? Just from looks im guessing about 3cf? Any info would help and thanks in advance...

dumple
06-05-2010, 02:34 AM
i feel like the saturn and the back of the jetta are close to the same amount the jetta being more, iirc the box i have for 2 tens is like 28x13x12. my buddy has a 05 and if they are similar then we got 4 golf bags and 3 cases of beer in the back if that helps.

revrider1
06-05-2010, 02:52 AM
Yea, I need beer space and at least a bag for girl when I head outta town.. lol

I know my box for 2 10s fits in there and its 3cf...

Im more worried bout gettin the the wiring to the back, ill build what I need for whatever sub I have...

Will and LOC just work, like I said before Iv heard horror stories about the electrical behind that deck...