PDA

View Full Version : FI BL 18 Fully Loaded, 01 Chevy Silverado



Maxipads
05-01-2010, 12:17 AM
So this is my first build ive done alone. Any advice would be greatly appreciated. Big thanks to Vitveet for all his help and box design.
Amp is going to be BXi 2010d for now i plan to upgrade once i get my HO alt and my 0 gauge runs (using gay 4 gauge for now ><)
The box is 7.37 cubes, tuned to 32.9 hz. 4" Wide port with 90 SQ inches of port area.

Going into an Extended Cab Silverado, Took my rear seats out couple of weeks ago to get ready for this. Box is 52" Wide, 14.5 Deep and 24 Tall.

First of all im really pissed because i just realized i ****ed up my port and inside its 3.25 inches wide instead of 4 because i glued and screwed wrong.. Super mad about that. Should i get more wood to fix that. :(
Sub hasnt arrived yet.
Using Metal rods for bracing since i ran out of wood for baffle.
Again any pointers appreciated. :D
http://i280.photobucket.com/albums/kk194/shordmcman/BoxBuild05.jpg
http://i280.photobucket.com/albums/kk194/shordmcman/BuildBox01.jpg
http://i280.photobucket.com/albums/kk194/shordmcman/BoxBuild02.jpg

uz1290
05-01-2010, 01:47 AM
lookin nice, cant wait to see the finished product and pics:thumbupw:

outsideshot23
05-01-2010, 01:50 AM
its all a learning experiences.. boxes will keep getting better and better... and wood goes up and up...

Go2Sleep
05-01-2010, 01:56 AM
Nice start.

The port is very important if you want to get the tuning right.
I say fix it for sure

302yota
05-01-2010, 02:23 AM
you're smaller port is just gonna lower the tuning a bit....it also decreases you're port area....i would just try the box the way it is first, if you dont like it maybe you can fix it....what was you're tuning to begin with?

Maxipads
05-01-2010, 04:10 AM
So i took the time to take it out sand it down and do the port the correct way lol. did all my caulking inside.
http://i280.photobucket.com/albums/kk194/shordmcman/BoxBuild-6.jpg

but just wondering the top doesn't sit perfectly on and leaves about a 1/8 inch of space on one end.. You think when i screw and caulk that down it will be fine?

FurbiesAndBeans
05-01-2010, 04:15 AM
As long as there arent leaks and the box doesnt flex you should be fine...

Maxipads
05-01-2010, 08:14 PM
Just finished it just gotta go get 2 more rods since the Lowe's only had 2 left ><
Had a 1 or 2 splits in the wood since my piece of **** drill bit snapped... sealed those up with caulk. Everything came out great Imo, still got a lot to learn but it was fun :D
http://i280.photobucket.com/albums/kk194/shordmcman/BoxBuild08.jpg
http://i280.photobucket.com/albums/kk194/shordmcman/BoxBuild07.jpg
Still waiting on the sub :(

Maxipads
05-02-2010, 11:23 PM
Got the final rods in and cut them down to size.
http://i280.photobucket.com/albums/kk194/shordmcman/BoxBuild09.jpg


Wedges in perfectly and my amp sits cleanly underneath it. Getting either rope or some other sort of strong material to strap it down and make it sturdy.
http://i280.photobucket.com/albums/kk194/shordmcman/BuildBuild10.jpg

Rubbertoe
05-29-2010, 04:34 AM
finally heard that shitt, destroyed my ear...good stuff *****

Maxipads
07-16-2010, 03:44 PM
SO i finally got around to doing my false floor and i hook everything up and to my demise my amp is blown :( Not sure what i did but it powers on but no voltage comes out of the outputs.. ima get it repaired but in the mean time i'm just going to order my AQ 2200d BNIB :)
http://by110w.bay110.mail.live.com/att/GetAttachment.aspx?tnail=0&messageId=f57c84df-9111-11df-ac0c-002264c2089a&Aux=4|0|8CCF335E45D3FD0||
http://by110w.bay110.mail.live.com/att/GetAttachment.aspx?tnail=0&messageId=d08a855d-9111-11df-8f24-002264c2570e&Aux=4|0|8CCF335BAA52A40||

I haven't gotten around to carpeting the floor im not sure if im going to paint or do a wood finish on it or what.. Any ideas?

hatedonmostly
07-16-2010, 03:54 PM
Pop the back plate off and look at the internals...you might find something loose; same thing happened to my buddy, we just soldered this piece back on and it worked fine.

Maxipads
07-16-2010, 03:55 PM
Pop the back plate off and look at the internals...you might find something loose; same thing happened to my buddy, we just soldered this piece back on and it worked fine.

i did thisss besides the fact there is tons of **** that looks like dried up super glue, ill look again though.