PDA

View Full Version : I Need a Box



Sweet'n Low
03-17-2010, 09:24 PM
I've got two 12W3v3-4's being held from their full potential due to my bad decision of choosing a bypass prefab box. Looks like I'm going to need a new box.

Here are the specs (http://mobile.jlaudio.com/products_subs_enclusure.php?series_id=25)


Preferred Box Size:

W:32" D:16" H: 14"

Looking at the JL site, these specs are very unrealistic but I thought I'd throw it out there. It's the size of the box i have now and it fits perfect. I have small amounts of trunk room

here's a idea of how big my trunk (http://images.google.com/imgres?imgurl=http://farm4.static.flickr.com/3045/2838325966_db2cb4551d.jpg%3Fv%3D0&imgrefurl=http://flickr.com/photos/briand9201/2838325966/&usg=__cXLlsAxIx7SRvcGyjFlzgye6MVU=&h=375&w=500&sz=118&hl=en&start=1&sig2=oSS4LqPQrh9pcqj9T_acRQ&um=1&itbs=1&tbnid=SGHxILfZC1EE2M:&tbnh=98&tbnw=130&prev=/images%3Fq%3Dmercury%2Bcougar%2Btrunk%26um%3D1%26h l%3Den%26client%3Dfirefox-a%26hs%3D9Ek%26sa%3DN%26rls%3Dorg.mozilla:en-US:official%26tbs%3Disch:1&ei=s36hS7WgIYWglAeVq6GGBw) is


I'd prefer it to have someone close to me make it. that would be ideal but unrealistic. i'll pay for $hipping if need be tho. if nothing else, some how to's and some box plans would be nice. all responses welcome..

RAM_Designs
03-17-2010, 09:43 PM
You only have 3.2ft^3 before any port or sub displacement...not enough for a pair of your 12's, but good for a single one. I highly recommend trying to fit more room somehow.

dbeez
03-17-2010, 09:46 PM
pioneersaturn is in dayton ohio where are you..

power-fanatic07
03-17-2010, 09:54 PM
You're going to have to have a little bit bigger box for those 12's.

34w x 14h x 18d

Buy 2 4" aero ports here

Parts-Express.com: (http://www.parts-express.com/pe/showdetl.cfm?Partnumber=268-352)

FIMPALASS
03-17-2010, 10:04 PM
Yeah I would hit up Pioneer saturn he does good work.

Sweet'n Low
03-17-2010, 10:42 PM
I live in springfield a good 20 mins away. i'll have to see if i can get a hold of this Pioneersaturn guy. I might be able to work those 34w x 14h x 18d specs. only concern is the width but we'll see.. if nothing else i'll go with one. i'd rather have one running properly then two running like sh*t.

Sweet'n Low
03-18-2010, 01:20 PM
considering moving up to one 15 inch sub if that would save room...

RAM_Designs
03-18-2010, 07:31 PM
considering moving up to one 15 inch sub if that would save room...

Still too small with the dimensions you listed in the first post.

Sweet'n Low
03-18-2010, 10:04 PM
Still too small with the dimensions you listed in the first post.

mm not surprised i suppose.. maybe sell both and get one 12" (or 13") with the quality of the two combined? i'll keep the amp i have and use it to run whatever i have now: any suggestions? my amp has a 1100 rms max @ 1 OHM

BumpinKota
03-19-2010, 03:28 PM
I live in the area, im up by cleveland. And im a very experienced box builder. I can send you some pictures if you'd like. My buddy owns a cabinet shop so i have unlimited mdf + any tools i need.

Sweet'n Low
03-22-2010, 09:35 AM
Bump

Sweet'n Low
03-22-2010, 09:42 AM
850RMS @ 2 ohms
1100RMS @ 1 ohms

im doing a seach now, any suggestions would be appriceated