PDA

View Full Version : How do I tune a box?



Jim Boom
01-01-2004, 10:55 PM
I do you know what tune a box is or how to tune a box to a certain freq.?

Jim Boom
01-04-2004, 01:39 PM
anyone? everone always says they have there boxed tuned to 30 hz or somthing, But how to you tune a box you made your self or find out what its tuned to?

paikiah
01-04-2004, 01:44 PM
no, you calculate the port frequency first, and then you build the box according to specs.

How to tune? Like I mentioned, by the port. How? By size of the opening, as opposed to the length. :)

How to calculate?

www.linearteam.org/winisd.html (http://www.linearteam.org/winisd.html)

donwlaod winISD pro.

How to use? check FAQ, as well as search on the forums, PLENTY of answers~

Jim Boom
01-04-2004, 05:57 PM
thanx, for reply

Jim Boom
01-05-2004, 10:39 PM
****, that programs pretty useful it says my box is tuned to 65 hz, pretty high

LeXtreme
01-06-2004, 02:32 AM
hehe, thanks for the program link cool stuff!! :eek:

iamamp3pimp
01-06-2004, 04:21 AM
65 is really high what subs you running? and how does it sound?