PDA

View Full Version : 4 10"s in a crown vic??? "Little help"



______
02-15-2010, 12:13 AM
Ok guys my buddy asked me to do 4 type-X 10s in the trunk of his 06 crown vic. I didnt get a chance to look at his trunk yet but Im sure its been done, just looking for some pics and ideas for this build. Hes wants it ported so Im thinking somewhere around 1.6cu.ft each, Does the vic's trunk have the room?

Thanks guys

michaellane
02-15-2010, 12:17 AM
Ok guys my buddy asked me to do 4 type-X 10s in the trunk of his 06 crown vic. I didnt get a chance to look at his trunk yet but Im sure its been done, just looking for some pics and ideas for this build. Hes wants it ported so Im thinking somewhere around 1.6cu.ft each, Does the vic's trunk have the room?

Thanks guys

1.6 each for a type x 10"??? semms a tad big IMO

RAM_Designs
02-15-2010, 12:22 AM
Porting a type-X? I wouldn't recommend it...

jeeper07
02-15-2010, 12:24 AM
yea if you are going to do ported just get type rs.

______
02-15-2010, 12:39 AM
1.6 each for a type x 10"??? semms a tad big IMO

The R's call for 1.3max but they about half the size I was just thinks 1.6 b4 displacement but What do you think I should go with?


Porting a type-X? I wouldn't recommend it...


yea if you are going to do ported just get type rs.

PLZ do tell more.... I just ported my X's. Whats the downfall to a porting the type X

Thanks guys

michaellane
02-15-2010, 12:53 AM
The R's call for 1.3max but they about half the size I was just thinks 1.6 b4 displacement but What do you think I should go with?





PLZ do tell more.... I just ported my X's. Whats the downfall to a porting the type X

Thanks guys

well if i was gonna go ported id buy a different subwoofer to be honest...and depending on the power he will be running id prolly do ported...prolly around 1.3 depending on the displacment and id just use two 6" aero's

______
02-15-2010, 12:59 AM
Fair enough... what do you think would be a good sub around the same price and power range. Hes kinda stuck on the X's but only b/c the power that can take

I ask b/c I dont know so thanks for the heads up on this

jeeper07
02-15-2010, 01:09 AM
search around for some type R info on here. If you dont know much about them you will be very surprised at the power they can take, and the numbers they can achieve.

tez4life
02-15-2010, 01:09 AM
http://pics.livejournal.com/bun_bun/pic/0015wb0a

http://pics.livejournal.com/bun_bun/pic/0015xy4q

http://pics.livejournal.com/bun_bun/pic/0015y8ew

http://pics.livejournal.com/bun_bun/pic/0015zgwe

http://pics.livejournal.com/bun_bun/pic/00160sbh


Build from here a little over a year ago, here is the link. http://www.caraudio.com/forum/car-audio-build-logs-%2Anew%2A/334371-2007-grand-marquis-ultimate-build-log-6.html

And, I dont see a issue with the Type X ported, friend has a 12" in 2ft3 net tuned to 30hz firing into his cabin, sounds nice.

RAM_Designs
02-15-2010, 01:15 AM
High qts, low EBP value...getting a ported box with a good response curve is going to have to be big and tuned low. Trying to port a high qts driver in a normal ported box normally results in the box peaking a good deal above the tuning frequency and lacking <40hz. A way to remedy this and get the curve to look a lot smoother is by putting them in overly large boxes and tuning them very low. This of course doesn't apply for every situation, but having a qts of .64 and an EBP that's around 30 just screams "put me in a sealed box!"

______
02-15-2010, 01:18 AM
search around for some type R info on here. If you dont know much about them you will be very surprised at the power they can take, and the numbers they can achieve.

I own Type Rs and Xs... the Type Rs are a great subs and can take some power, but hes looking for something around 1000-1500 RMS

My Rs took about that a few times but I would never give them that all day everyday

Thanks

tez4life
02-15-2010, 01:18 AM
High qts, low EBP value...getting a ported box with a good response curve is going to have to be big and tuned low. Trying to port a high qts driver in a normal ported box normally results in the box peaking a good deal above the tuning frequency and lacking <40hz. A way to remedy this and get the curve to look a lot smoother is by putting them in overly large boxes and tuning them very low. This of course doesn't apply for every situation, but having a qts of .64 and an EBP that's around 30 just screams "put me in a sealed box!"

Touche' Ryan, lol. Good point.

RAM_Designs
02-15-2010, 01:24 AM
Touche' Ryan, lol. Good point.

But most people either don't care or don't notice, so having it in a normal ported setup might be ok for them...not for me though.

Blove1991
02-15-2010, 01:32 AM
I own Type Rs and Xs... the Type Rs are a great subs and can take some power, but hes looking for something around 1000-1500 RMS

My Rs took about that a few times but I would never give them that all day everyday

Thanks

1k-1500 RMS each?

and his budget for the subs?

RAM_Designs
02-15-2010, 01:34 AM
1k-1500 RMS each?

and his budget for the subs?

x2, what kind of budget does he have? For the price of the X's he can probably grab something that handles just as much power and actually will excel in a ported box.

______
02-15-2010, 01:39 AM
Prob. something like $200 each.... Hes kinda just having me do everything. So if I tell him "hey these subs will work better for what we're doing, buy them" hes going to say OK lol

RAM_Designs
02-15-2010, 01:41 AM
And he's dead set on doing four 10's?

Johnny Law.Lulz
02-15-2010, 01:45 AM
Im interested in what 4-6K RMS amp he's running and what electrical he has. Look into IA :fyi:

wishuponansg
02-15-2010, 01:47 AM
im not sure if db drive makes any good 10" subs, but i know they're ****ing cheap and sound pretty decent and have 1000 watt RMS rating. he should just do 4 12s, hell, he has the room.

______
02-15-2010, 01:55 AM
And he's dead set on doing four 10's?

No, but he wants to do it fast... without seeing the car I dont know what Im looking at for space.

How will 4 12"s fit?? Prob. have to go with a huge box?

wishuponansg
02-15-2010, 02:27 AM
No, but he wants to do it fast... without seeing the car I dont know what Im looking at for space.

How will 4 12"s fit?? Prob. have to go with a huge box?

i mean, the last i heard the crown vic trunks were ****ing huge. i think someone has 2 18s in their trunk. if you can fit about 9-10 cubes (before displacement and such) then you'd be good.

Johnny Law.Lulz
02-15-2010, 02:33 AM
Crown vic trunks are huge.

Like i said, what amp and electrical will he have ???

______
02-15-2010, 09:35 AM
Crown vic trunks are huge.

Like i said, what amp and electrical will he have ???

if and when I d o this for him ill make a build log thread so you can see

ABMughma
02-15-2010, 10:56 AM
i mean, the last i heard the crown vic trunks were ****ing huge. i think someone has 2 18s in their trunk. if you can fit about 9-10 cubes (before displacement and such) then you'd be good.

Four tens will fit no problem...i ve got over ten cubes on my 18z in the same trunk. Check it out. If it wasnt so rushed you could try a 4th order blow through type, those trunks are **** near sealed off from the cabin.