PDA

View Full Version : Blazer Build



pressnic38
02-07-2010, 12:20 PM
Im looking to upgrade my stereo. I already have two junk subs and junk amp. I have two junk kenwood speakers and pioneers in the back running of my hu. Im looking at getting one twelve. kinda thinking dd,fi, re something crisp sounding. i want to build a better box i want everything to look clean. and with the door speakers i cant decide if i want components or not i will get another amp for speaker and something for subs. This will be a slow build. if anyone has any ideas or pictures of their blazers post the pics thanx

Dean
02-08-2010, 05:38 PM
:search: . . . :thankyou:

pressnic38
02-09-2010, 03:42 PM
I would like some ideas from you professionals i am just a teenager and do not have as much knowledge as you guys.

Ebrightbass
02-09-2010, 04:34 PM
http://www.caraudio.com/forum/car-audio-build-logs-*new*/454783-chevy-blazer-2-18in-fi-bls%3Dloud.html

pressnic38
02-09-2010, 05:37 PM
thanks great build. might be a little more money than i have right now. probably start this spring thinking of doing components. thanks

pressnic38
02-09-2010, 08:28 PM
also thinking just one twelve but i want it to pound

Maglite
02-09-2010, 10:53 PM
Why not two 10"s?

pressnic38
02-10-2010, 08:39 PM
well i want more cargo space. im a baseball player so i need room to put my huge *** bag

DB-Audio
02-10-2010, 09:58 PM
why not do a couple of 8's then or even 1 8 which im currently running sounds good and hits pretty hard for what it is if you do that get a 1508 they can handle some crazy power for an 8

pressnic38
02-11-2010, 03:30 PM
Heres what im thinking.. My dads friend has an eclipse and he had a bass tube like thing in it had two of them was running to eclipse subs. switched to one with a w7. I think i am going to take the other one paint it to match my truck and put a sub in it. pretty sure its for a twelve. its about 3 feet long. so what would be a good sub and amp set up for this?

connersdad19
02-11-2010, 08:49 PM
Why would you use a bass tube with all the room in a blazer? I have an 01 and i have plans to do 4 10s or 2 15s....so much potential man.

Edit....just seen you want one 12....btl? there are many subs out there that are great...just whats your preference. as above mentioned the 1508 is a great option as well...if i had the cash i would do 4 lol.

pressnic38
02-11-2010, 08:59 PM
great thanks any ideas for cheap components and 4 channel amp for that and one for a sub?

pressnic38
02-12-2010, 10:19 PM
ive seen mixed reviews about the eclipse titanium subs. anyone have any opinions?

pressnic38
02-18-2010, 03:46 PM
one 10 inch eclipse titanium?

pressnic38
03-08-2010, 05:52 PM
I am working out a deal with a guy for this sub box and his twelve inch eclipse titanium sub. He is also going to spray it the same color as my car. The second thing i wanted to do was put components in my car i was thinking of cutting out the casset player area making a panel and puting two in there and then in all the doors. The third thing i cannot figure out is how to get my ipod to show on the screen of a jensen uv9

pressnic38
03-15-2010, 08:47 AM
Anyone know of a good amp to power one eclipse twelve.

pressnic38
08-28-2010, 12:29 AM
So i have finally decided what will be happening.... I will be putting two of those fiberglass tubes in my car the one in the picture with the skull on the back. The two tubes will be painted black. I am putting two eclipse sw8200 subs in them. Heres the catch currently i have a hifonics zxi6006 amp and i was planning to use two of these amps to power the subs and i cannot seem to find another amp. So i am trying to find out what would be a good match for the subs. The guy that had these in his car before me told me that he ran a JL 500/1 for just one of them. So i was thinking of running two of the amps or possibly just one JL 1000/1. If anyone knows where a zxi6006 is let me know. Also i would like to know what everyone thinks of the sub box/ tube made from fiberglass.

pressnic38
08-29-2010, 11:45 PM
I am going to hook a Sundown SAZ 1000D to these subs. I was wondering if it is possible to wire this to 1 ohm. If so could someone show me a wiring diagram? If not could someone show me the best way to wire two eclipse sw8200 subs to this amp to get the most power

pressnic38
08-30-2010, 08:19 PM
bump

pressnic38
10-23-2010, 03:59 PM
http://i900.photobucket.com/albums/ac206/pressnic38/100_1546.jpg

new subs

pressnic38
10-23-2010, 04:01 PM
building a sealed box tonight just traded my sundown saz 1000d for a rockford t2000.1bd

pressnic38
10-28-2010, 04:39 PM
Powering the amp... Will a optima yellow top be enough? and i am sending my old alternator in to be rebuilt for more power.

miker
10-28-2010, 04:45 PM
Woah. WTF happened in here haha. It went from ****, to nice.

pressnic38
10-28-2010, 05:40 PM
haha thanks... i got some finishing stuff to do still

Boldtothemax
10-28-2010, 08:34 PM
I would do the yellow top up front, but need to do another battery in back, I am selling one if interested......Check the classifieds. :)

If not, at least do the big3 and use 0/1g wire......again check the classifieds.

Those Rockford amps take a lot of power to be efficent. IMO, I would have kept the Sundown, but that is just me.

pressnic38
10-29-2010, 12:16 AM
The rockford is a lot louder than the sundown. My dad is a mechanic and i can get yellow tops through him for a good price so i will do that. I was planning on the alt and the big three. Will i still need a second battery then?

miker
10-29-2010, 12:45 AM
What kind of battery are you running? and do you have any idea of the amperage your current alt actually puts out?

pressnic38
10-29-2010, 10:51 AM
Right now i just have the normal anybody cheepo battery. I was planning on putting a yellow top under the hood do you think i would need another optima? i plan to do the big three and redo my alt. My dad knows someone who rebuilds them he said they could probably get about 50 more amps out of it

pressnic38
10-30-2010, 12:37 AM
what is the difference between a yellow top and a red top?

pressnic38
10-30-2010, 09:37 AM
ttt

1rockford1
10-30-2010, 09:49 AM
yea more amps at hgher idle speed,rewound is a waste mayb a smaller pully can help as well.. talk to ya dad

1rockford1
10-30-2010, 09:49 AM
do a yellow top and get a knu 1/0 wre kit and see what happens.

miker
10-30-2010, 01:37 PM
You definitely need some more on the electrical side. Probably one big battery under the hood, or an extra one in the trunk in addition to your one under the hood.

pressnic38
10-30-2010, 02:12 PM
Thats what i plan.. I just got a optima red top. i thought i was getting a yellow but i guess not. When i get some more money i will do another battery in the back but I am going to do a alternator first and i have allready purchased some 1/0 so i am going to do the big three also

pressnic38
10-31-2010, 12:05 AM
ttt

pressnic38
10-31-2010, 11:31 PM
Just built my box will get pics tom.

pressnic38
11-01-2010, 05:30 PM
http://i900.photobucket.com/albums/ac206/pressnic38/100_1554.jpg

side view

http://i900.photobucket.com/albums/ac206/pressnic38/100_1553.jpg

inside view

http://i900.photobucket.com/albums/ac206/pressnic38/100_1552.jpg

inside view

http://i900.photobucket.com/albums/ac206/pressnic38/100_1551.jpg

front view

http://i900.photobucket.com/albums/ac206/pressnic38/100_1542.jpg

pic of the truck

Carpet coming tomorrow. Same with pictures of the amp

pressnic38
11-01-2010, 07:41 PM
bump

miker
11-01-2010, 09:07 PM
Got caulk?

I'm not a fan of blazers, but for what it is, it looks very nice! Is that all original? or has any of it been redone?

pressnic38
11-01-2010, 09:23 PM
I bought the truck for 700 dollars it was destroyed and needed a transmission. I got it all repainted and have different rims on it now

pressnic38
11-02-2010, 09:39 PM
http://i900.photobucket.com/albums/ac206/pressnic38/100_1564.jpg

Box

http://i900.photobucket.com/albums/ac206/pressnic38/100_1563.jpg
more

http://i900.photobucket.com/albums/ac206/pressnic38/100_1562.jpg

wiring

http://i900.photobucket.com/albums/ac206/pressnic38/100_1561.jpg

box empty

http://i900.photobucket.com/albums/ac206/pressnic38/100_1560.jpg

eclipse sw8200's

http://i900.photobucket.com/albums/ac206/pressnic38/100_1559.jpg

top view

http://i900.photobucket.com/albums/ac206/pressnic38/100_1556.jpg

http://i900.photobucket.com/albums/ac206/pressnic38/100_1555.jpg

rockford t2000.1bd need the cover have no idea where to get one from though

pressnic38
11-02-2010, 09:44 PM
sorry for the picture postings

pressnic38
11-03-2010, 12:38 AM
bump

Bad4health
11-03-2010, 12:59 PM
everybody wants to be loud as hell but still have space

pressnic38
11-03-2010, 06:24 PM
this new sub box isnt as loud as my old one. any ideas?

pressnic38
11-05-2010, 06:59 PM
http://i900.photobucket.com/albums/ac206/pressnic38/100_1560.jpg
sw8200s

http://i900.photobucket.com/albums/ac206/pressnic38/SAM_0100.jpg
subs in car

pressnic38
11-05-2010, 06:59 PM
wish the carpet would have matched a little better

pressnic38
11-06-2010, 01:28 PM
ttt

pressnic38
11-07-2010, 10:18 PM
the bass does not seem as deep in this box. could it be too small?

pressnic38
11-08-2010, 11:52 AM
The box is about 3.1 cu ft^2. Does anyone have any experience with theses. I was told 1.5 cu ft^2 would sound good but it doesnt seem to get the low frequencies or the higher ones very well

miker
11-08-2010, 02:36 PM
ow big was your old box? What was your old box tuned to? What is your new box tuned to? Still using the same amp and speakers are wired the same way gains set the same?

iLL Ridge
11-08-2010, 03:07 PM
Box looks sealed. Your box is not flexing too much is it? 3.1 cubes seems fine for 2-12's sealed as far as airspace goes.

pressnic38
11-08-2010, 03:28 PM
The other box was close to 4 cu ft^2. I didn't build it so i am not sure what it was tuned too. The subs are stilled wired to 1.5 ohms. and didnt touch the gains until now but it still sounds weird. In the old box it just seemed louder now it seems like the subs have too much power or something

iLL Ridge
11-08-2010, 04:10 PM
Is the new box sealed or ported?

pressnic38
11-08-2010, 04:58 PM
the new one is sealed

iLL Ridge
11-08-2010, 05:03 PM
Old one ported? There's your answer. Old one sealed... idk.

hatedonmostly
11-08-2010, 05:12 PM
1.5 sealed is huge for those subs lol

gunz4me2
11-08-2010, 05:13 PM
Even if the old enclosure was sealed, subs generally become more efficient when installed in larger, sealed enclosures.

If the old one was ported, it would generally be louder at the port tuning frequency than a smaller sealed enclosure. I've seen the differences from as low as 3 dB to as high as 12 dB using the same subs ported versus sealed.

pressnic38
11-08-2010, 05:34 PM
allright thank you. a ported box may be in my future

Boomsday
11-08-2010, 05:52 PM
Why would you use a bass tube with all the room in a blazer? I have an 01 and i have plans to do 4 10s or 2 15s....so much potential man.

Edit....just seen you want one 12....btl? there are many subs out there that are great...just whats your preference. as above mentioned the 1508 is a great option as well...if i had the cash i would do 4 lol.

bass tube>>Rectangle box

pressnic38
11-08-2010, 07:46 PM
bass tubes are in progress. They are orange right now. So they are in the paint shop getting painted. Should be soon tho

pressnic38
11-13-2010, 02:22 PM
Have the subs firing up now instead of at the back hatch and they sound a little better still not like the ported box

pressnic38
11-20-2010, 09:44 PM
Has anyone ever done a double din in one of these blazers?

pressnic38
07-06-2011, 09:12 PM
Just installed the tubes and my new amps and door speakers pictures will be up tomorrow

pressnic38
07-07-2011, 11:49 AM
Installed dynamat on all the doors and installed my new jl tr650-csi components. Waiting on new clips to put door panels back on.
http://i900.photobucket.com/albums/ac206/pressnic38/100_1621.jpg

pressnic38
07-07-2011, 11:51 AM
Installed my infinity threeway component speakers.
http://i900.photobucket.com/albums/ac206/pressnic38/100_1623.jpg

pressnic38
07-07-2011, 11:52 AM
jl 500/1 v1 for each sub and a jl 300/4 v1 for door speakers. Audiopipe 4 guage wire, jl rca wire
http://i900.photobucket.com/albums/ac206/pressnic38/100_1627.jpg

pressnic38
07-07-2011, 11:53 AM
Tubes in working just need to build floor to hide wires and build an amp rack
http://i900.photobucket.com/albums/ac206/pressnic38/100_1632.jpg

pressnic38
07-07-2011, 11:55 AM
Some more pictures of installing the tubes
http://i900.photobucket.com/albums/ac206/pressnic38/100_1631.jpg

http://i900.photobucket.com/albums/ac206/pressnic38/100_1630.jpg

http://i900.photobucket.com/albums/ac206/pressnic38/100_1629.jpg

pressnic38
07-08-2011, 12:12 AM
any thoughts?

Calikid
07-08-2011, 12:26 AM
that takes more space then the box :confused:

pressnic38
07-08-2011, 03:34 PM
ya but it looks better

T.I.K.
07-08-2011, 03:37 PM
ya but it looks better

It has a... unique look to it, for sure

pressnic38
07-08-2011, 03:40 PM
Still have to finish the false floor. Trying to decide where to mount amps

T.I.K.
07-08-2011, 03:47 PM
Still have to finish the false floor. Trying to decide where to mount amps

how about under the floor?

pressnic38
07-08-2011, 03:50 PM
I was thinking behind the tubes. Idk if i wanna go straight across or angled.