PDA

View Full Version : Viper 5701 *****



GI JOEY
01-30-2010, 10:45 PM
My Viper 5701 wont respond back to the 2 way fob. I have tried disconnecting the vehilce bat, pulling the 15 amp fuse, all 3 30 amps, tried a new antenna cable and antenna, tried using a 10k ohm resistor wired within an inch or 2 from the brain on the blue antenna wire, deleting the remotes, relearning them. Still nothing.

All the functions of the remote work just fine as a 1 way but I get the out of range error tone and flashes. What to try now?

mendon99
01-31-2010, 09:27 AM
yes the 5701 had the most problems.

does your 1 way work fine?

its either the remote or the brain, but probably the remote

GI JOEY
01-31-2010, 03:42 PM
Yeah the 1 way is fine and the 2 way is just fine as a 1 way except for the annoying *** beeping from the failure.

GI JOEY
01-31-2010, 03:42 PM
Yeah the 1 way is fine and the 2 way is just fine as a 1 way except for the annoying *** beeping from the communication failure.

NeverEnuffBass
02-14-2010, 01:11 PM
Did you install the unit yourself? If so where did you buy it from. I'm sure there are still a ton of the bad 5701s floating around out there. If you call DEI with the # off of the brain they should be able to tell you if it is one of the bad units or not

SoundConnection
05-14-2010, 01:54 PM
Yes, many bad brains out there. The resistor trick only seemed to work for a short time. New antenae and antenae wire is the best fix. If your brain wasn't sent in for the newer revised version it should be.