PDA

View Full Version : headlights dont work



Christo19
07-15-2009, 08:28 PM
i have a 2001 4 dr chevy blazer and my lights just dont wok anymore. i checked all the fuzes and bulbs and they are all good. idk whats wrong and headlights are very important. any ideas?

revrider1
07-15-2009, 08:30 PM
Maybe the headlight switch?

audioatg
07-15-2009, 08:32 PM
Mulitfunction switch bad. or head light switch bad. bad Ground. If I get into work early tomorrow enough I will get you a wiring diagram. You have an email address pm it.

Christo19
07-15-2009, 08:34 PM
i checked it and it seem alright but ill check more
--thanks

revrider1
07-15-2009, 08:35 PM
Maybe a short..

Christo19
07-15-2009, 08:40 PM
uhh i hope not

davidfre21
07-15-2009, 09:28 PM
im assuming you checked the under hood fuse as well?

DBfan187
07-16-2009, 03:39 PM
needs more blinker fluid

davidfre21
07-16-2009, 05:05 PM
needs more blinker fluid

its his headlights not his blinkers not working, stupid...

Try re-charging the gas inside the housings

Christo19
07-16-2009, 07:56 PM
[email protected] , thats my email audioatg, how do you re charge the gas inside the housing?? yea checked all the fuses under the hood

dennit469
07-16-2009, 07:57 PM
i have a 2001 4 dr chevy blazer and my lights just dont wok anymore. i checked all the fuzes and bulbs and they are all good. idk whats wrong and headlights are very important. any ideas?

dnt drive at night bahahahaha

MisterGrubbs
07-16-2009, 07:58 PM
[email protected] , thats my email audioatg, how do you re charge the gas inside the housing?? yea checked all the fuses under the hood

Man, ignore that gas re-charging crap. That never works anyways.

There's no gas to recharge in the light or light assembly.

So you say that you've checked your switch itself? Possibly it took a crap on you, as stated.

anj46907
07-16-2009, 08:01 PM
its his headlights not his blinkers not working, stupid...

Try re-charging the gas inside the housings

you both are ignorant:crazy:

the obvious problem is not enough juice feeding the flux capacitor

Christo19
07-16-2009, 08:01 PM
i thought that was wierd, how will i know if the switch is bad?

Christo19
07-16-2009, 08:02 PM
how do i fix that anj46907?

anj46907
07-16-2009, 08:05 PM
how do i fix that anj46907?
take alot of trash, put it in a blender and get it nice and juicy and mix it with ure gas ...will treat up to 20 gallons :fyi:

MisterGrubbs
07-16-2009, 08:06 PM
Would you guys get off the poor dudes nuts? Seriously, Jesus.

Easiest way is to take it somewhere and have them test it, shouldnt cost anything just to test the control/switch for you.

Davecubs14
07-16-2009, 08:09 PM
I have a 2001 2 door blazer......I had the same problem not too long ago.

Where is your power cable located?
When I had the problem, mine was actually hooked to the fuse box and ran to my amp.....but at the same time, I got a new battery and moved my wire to the pos. side of the battery. So i'm not sure which one fixed the problem.

Christo19
07-16-2009, 08:09 PM
alright thanks mistergrubbs, your alot more help then those other dooshers

Christo19
07-16-2009, 08:12 PM
it gos from the pos side of the bat then up alot the far side of the engine bay then down through that main grommet, its not touching the fuse box

Davecubs14
07-16-2009, 08:13 PM
Hmm...how many watts are you pushing through? Cause like I said, I also upgraded the battery and the problem went away.

Christo19
07-16-2009, 08:17 PM
well right now only 500 but they stopped working befor i ran my power cable or my rcas

Davecubs14
07-16-2009, 08:22 PM
That's weird man. If all fuses look good and such, I would just take it to a shop. Sorry, i'm all out of ideas.

Christo19
07-17-2009, 12:15 AM
alright thanks

audioatg
07-17-2009, 01:57 PM
No headlight function. Turning the headlights on there is power available to the fuses in the Under hood Electrical Center (UHEC). No power at any of the headlights.
Tests/Procedures: 1. Turn the headlights on, verify power is available at the LTHDLP and RTHDLP fuses. (Key off)

2. Check the LtGreen connector at the UHEC, pin B1 a Yellow/Black wire, pin B2 a double DkBlue wire and pin A2 a DkGreen/White wire for voltage on all of them.

3. If no voltage is present verify tight and clean terminal connections.

4. If OK replace the UHEC.

audioatg
07-17-2009, 02:00 PM
No low beam headlight operation, no Daytime Running Lights (DRL) operation. Vehicle owner replaced the headlight switch and the multi-function switch on the column. Tested all fuses. Have power at headlights, no ground. Can ground light at headlight and lights do work. Tested at headlamp ground relay. Has ground at Black wire. Light Green/Black wire is not grounded. High beam lights are on normal operation. Ground the Light Green/Black wire, the high beam lights decrease to half brightness.
Tests/Procedures: 1. Test Yellow wire from ground relay at body relay block terminal A11 to C211 48 cavity connector below steering column terminal E13.
Potential Causes: Ground
Terminal Contact
Wiring

Tech Tips: Body relay block is located behind left side of dash, right of the Instrument Panel fuse block. BROKEN WIRE ON CURCUIT 525 INSTALLED NEW WIRE FROM MULTIFUNCTION SWITCH TO HEADLIGHT.

audioatg
07-17-2009, 02:01 PM
Two tests try them out. Also when check the fuses remove then and test each side for voltage. Well the side that is supposed to get voltage. ALso Try swapping fuses some times they can test okay but still dont supply voltage.

Christo19
07-28-2009, 03:07 PM
alright its the switch and im buying a new one today. 99% sure that will fix the problem

KyleBechtold
07-28-2009, 03:11 PM
how is your switch setup? is it on a stick from the side of the wheel or on the dash near your door? if its on the stick see if your brights work by pulling it back..