PDA

View Full Version : 2x Dc lvl4 18s Box



Got_Bass89
06-10-2009, 07:19 PM
Alright guys been playin with designs to fit 18s in my truck... Im cutting my wheel wells out 3inches so I can slide my box right in... So my max measurements are 33L x 46W x 20H Doing subs up, port up... Figure sub displacement .25 each and Ima just do 1 45 for port and do a cross with 1" dowel for bracing baffle and sides... Also glass them a bit..

Need atleast 12cubes but if I get decent port area and low tuneing I have a little less and then if I keep my port area and just tune higher I got plenty of airspace... Donno what I should do...

Also power wise... They 2x lvl4 /w lvl5 coil 18s off a saz1500 each....

What you guys think?

WildSebring
06-10-2009, 10:23 PM
I ran 2 XL 18's in a wall off of 2 SAZ 1500D's and it was begging for more power.

My wall was 13 cubes after all displacements tuned to 32hz and it murdered..

http://i267.photobucket.com/albums/ii318/big_hawk_dsr/dc_install_010.jpg

skmfkr
06-10-2009, 10:48 PM
yeh why would you put a 1500d on 2? sell it and get the 3500d

Got_Bass89
06-10-2009, 11:39 PM
yeh why would you put a 1500d on 2? sell it and get the 3500d

Umm mabie I need to caps...

powered saz1500 EACH... They put out bout 1700clean in my opinion.. Should be cool but being a smaller box they will take more i know...

Thanks for input and yes was thinkin bout selling BOTH and getting a 3500... We'll see what happens before I drive up to rusty and pick up subs...

Got_Bass89
06-11-2009, 04:30 PM
No box guys with opinions?

Tryin see how high I can tune without giving up the lows

MotoRacer243
06-11-2009, 06:19 PM
You can have 148sq" of port area, 33hz tuning, 12ft^3 net. that is using .75ft^3 for sub/bracing displacement. I can draw something up in paint if you want just a rough idea.

Got_Bass89
06-12-2009, 04:29 AM
Port area kinda low but yea.. Would love if you drew it up

Got_Bass89
06-14-2009, 03:09 AM
Alright so designed my box.. I got 12cubes.. Useing max demensions 20.75x46x34.. Double baffle top and back... 10x18 port off back wall... Its tuned to 36hz 180sqin port BUT here comes my question...

To factor in slot port into your tuneing what does it need to consist of? L port or ??? Cuz if I factor in L port its 12cubes @ 33hz... 180sqin port.. What I want