PDA

View Full Version : aeroport?



camaroaudio69
05-31-2009, 01:54 PM
how many 4" aeroports should i get for 3 armageddon 15s

NewAgeKing
05-31-2009, 01:58 PM
What size box? What tune are you looking for? Need more info.

camaroaudio69
05-31-2009, 01:58 PM
gonna be close to 10 cubes around 40hz

thegreatestpenn
05-31-2009, 02:00 PM
you port relative to the box size, not to the subs. With that said, I'd do at least 6. I think 4 6" aeros would be better tho

camaroaudio69
05-31-2009, 02:02 PM
ok i was going to use regular pvc just didnt know how hard it would be to find 6"

thegreatestpenn
05-31-2009, 02:04 PM
not hard to find, I've seen it at home depot and lowes

camaroaudio69
05-31-2009, 02:09 PM
any idea what glue works best to hold the pvc

camaroaudio69
05-31-2009, 02:11 PM
also what size box you think would be best for spl

thegreatestpenn
05-31-2009, 02:11 PM
2-part epoxy is fine, so is liquid nails

NewAgeKing
05-31-2009, 02:14 PM
Id do four 6" aeros if it was me. If you do put each of them at 14.5 inches, that should be close to the tune your looking for.

camaroaudio69
05-31-2009, 02:41 PM
ok i had a question i knew i had some pvc in my shop i looked at i found prolly 60 feet of pipe but the biggest i have is 3.5" what you think

pr-festiva
05-31-2009, 02:44 PM
go with less, larger aero's 6 or 8 inch.

Lakota
05-31-2009, 03:08 PM
I wouldn't glue the ports. If you glue then then they are permanent. Use duct tape, metal screws (through the coupling), or a combination of both so that you can retune the box if needed. I would do 3 or 4 6in aeroports, not pvc alone. Some of the guys over at Termpro have tested with and without the flares, and the flares easily add a couple dB's of sound pressure.