PDA

View Full Version : ipod noise..??



KyleBechtold
05-23-2009, 04:19 AM
When using my ipod with my avic f900bt i get random chirps/squeals etc from time to time.. when using anything else its not there.. any help? how can i get rid of it? I like using my ipod so i would prefer anything involving keeping it before saying ditch it..

bdawson72
05-23-2009, 04:34 AM
Mine did the same thing. Never knew of anything to remedy it.

Are you using a peripheral (brand) ipod connector?

Abc123Abc
05-23-2009, 09:11 AM
mine did this.
the problem was on my ipod the EQ was set to bass booster, i just turned it to none and hooked it up and it worked.

KyleBechtold
05-24-2009, 02:33 AM
mine did this.
the problem was on my ipod the EQ was set to bass booster, i just turned it to none and hooked it up and it worked.

well my screen is cracked on the ipod.. i would need someone to step by step with me to it..

xNaStYx
05-24-2009, 02:34 AM
well my screen is cracked on the ipod.. i would need someone to step by step with me to it..

What kind of ipod?

KyleBechtold
05-24-2009, 02:37 AM
30gb vid.. i think they should all be the same.. menu wise..

KyleBechtold
05-29-2009, 02:18 AM
can anyone help me?

AlterEgo99
05-29-2009, 09:56 AM
Are you just looking for help on the settings on the iPod?

Mine is hooked up to an Alpine CDA-9887 via a specialized high speed iPod cable. It's also a 30GB video that pretty much lives in my glovebox unless I add songs to it via my laptop and iTunes. I make sure all the settings are "flat", no EQ and sound to minimum.

John3000
06-05-2009, 10:27 AM
If your deck has the option, turn the charging feature off while listening to music. My Avic d3 made this noise while charging. Hope that helps.

millerscents
06-05-2009, 11:05 AM
contact i pod store and for $60 bucks the replace your old one with a reman so you have a new screen like new ipod. it is a new case but reman internals.

KyleBechtold
06-08-2009, 08:08 PM
If your deck has the option, turn the charging feature off while listening to music. My Avic d3 made this noise while charging. Hope that helps.

darn.. mine doesn't have that option.. gay..

and to everyone else yes.. i am just looking for the list breakdowns..

starting on the main screen top.. i need to get to eq on a 30gb ipod.. if someone would walk me through that would be cool.. i will just listen for the clicks

AlterEgo99
06-08-2009, 08:33 PM
darn.. mine doesn't have that option.. gay..

and to everyone else yes.. i am just looking for the list breakdowns..

starting on the main screen top.. i need to get to eq on a 30gb ipod.. if someone would walk me through that would be cool.. i will just listen for the clicks

OK, I'll give it a shot.

Hit "Menu" a few times to make sure you are on the main menu.

Moving clockwise on the wheel, 7 clicks should get you to "Settings"...press center select button once...move counter clockwise on the wheel several clicks to make sure you get to the top of the settings menu...moving clockwise on the wheel, 8 clicks should get you to "EQ"...press center select button once...move counter clockwise on the wheel several clicks to make sure you get to the top of the EQ menu...the top of the EQ menu is "Off"...press center select button once.

That should do it as far as the EQ is concerned. Try that first.

KyleBechtold
06-08-2009, 08:38 PM
thanks.. i will have no idea if it worked regardless lol.. but will try..

AlterEgo99
06-08-2009, 08:49 PM
thanks.. i will have no idea if it worked regardless lol.. but will try..

Just don't cut the blue wire! ;)

AlterEgo99
06-09-2009, 09:13 AM
How'd it go?

KyleBechtold
06-09-2009, 06:44 PM
How'd it go?

idk.. its fixed.. but idk what fixed it.. regrounding only the subwoofer rcas..

AlterEgo99
06-09-2009, 07:05 PM
idk.. its fixed.. but idk what fixed it.. regrounding only the subwoofer rcas..

Don't you just love car audio...stuff goes all to **** that was working fine and when something does go to ****, you spend **** loads of time trying to fix it and something seemingly unrelated fixes it. :crazy:

KyleBechtold
06-18-2009, 02:40 AM
hey i still have a very minute amount left and i went to do this but there is only 6 clicks on the first screen.. so is it just the seventh one down? or what?