PDA

View Full Version : port size



nastyone
05-17-2009, 02:30 PM
how do you know if you have enough port? ex. 2 12's in a box with 4 cubes after port disp.would 2 4 inch ports be good or would i need more
this is a daily beater with about 1500 rms on each 12

30hrtz
05-17-2009, 02:38 PM
2 4 inch ports per sub would be o.k.....rule of thumb is 12-16 square inches of port per cubic foot of air space. 16 has always worked for me.if you got 2 cubes youd need between 24 and 32 inches of port ...16 inches long would tune to 40hz,which is a good overall tunage. 2 4 inch ports equals 24 inches of port, 12 sq inches for each 4 inch port.....6 inch ports equal roughly 28 ichches of port. good luck.and with that much power i'd try to go with the upper end of 32 inches of port.

dappa5
05-17-2009, 02:53 PM
nvr mind