PDA

View Full Version : ported e8s in a f150



bigbluthng
05-13-2009, 05:33 PM
i've basically built a box similar to this for my e8s that i want to run ported. it has about 1.3 cubes of space. i can't decide on port placement. would it be better in the front or out the sides? also the port calculator says a 2" round port needs to be 4.6" long for a tunig frequency of 33hz. does this sound right?



http://www.subthump.com/images/ford/F150/f150b-t.jpg

DNick454
05-13-2009, 10:30 PM
If it has only 1.3 cubes of space, I wouldn't recommend going ported, the port will take up too much volume in the box and the net volume will be too small for the woofer(s).

bigbluthng
05-14-2009, 12:22 AM
unfortunatelay that's the biggest i can go. should i bring the total volume to .6 and run them sealed? i'm only using two.

chrisw91
05-14-2009, 12:23 AM
i think he is saying that is either big enough to have one ported, or two sealed

bigbluthng
05-14-2009, 12:26 AM
i just had a thought. get two more and the enclosure is just big enought to run 4 sealed.

bones22
05-14-2009, 12:28 AM
If it has only 1.3 cubes of space, I wouldn't recommend going ported, the port will take up too much volume in the box and the net volume will be too small for the woofer(s).

e8's can go down to .3 - .4 ported each

KyleBechtold
05-14-2009, 12:31 AM
lmao at all the newbies acting like they know the E8's... they don't need much space at all for ported.. Bones22 ftw

Louisiana_CRX
05-14-2009, 12:34 AM
:laugh:

bones22
05-14-2009, 12:39 AM
you have the space for 4 of them if you have enough power on tap.

the only problem you would run into is mounting depth. thats an easy fix though. just raise the seat slightly.

bigbluthng
05-14-2009, 12:39 AM
e8's can go down to .3 - .4 ported each

i guess i'll try it. does the port length sound right?

ItalynStylion
05-14-2009, 09:52 AM
A single 2" diameter port for two 8" subs sounds too small. I'd think you'd be able to get away with a 3" port though.

bigbluthng
05-14-2009, 12:09 PM
i should have been more clear. i was planning on two 2" ports. the length doesn't seem right at 4.6

adas
05-14-2009, 12:27 PM
i should have been more clear. i was planning on two 2" ports. the length doesn't seem right at 4.6
haha it's not. 2 2" ports for 33hz in a 1cu.ft box(after displacement) needs a 14" long port. Out the sides your only option haha. But, a good one in a supercab.

traksta15
05-14-2009, 12:33 PM
pics of the box? Im wanting to do a couple of these under my rear seat

Slo_Ride
05-14-2009, 07:13 PM
Just to add a question that may help and one that I need to know as well - Is 2" for the ports large enough diameter for two E8's in a 1.2-1.3 cubes running on 500 watts? I don't won't to worry about port noise or anything else. I'm asking because I do not know, need advice from those that do. Thank you.