PDA

View Full Version : How much power are you putting to your Hertz HSK-165s?



Nicky Pass
05-04-2009, 01:53 PM
I'm going to get my stuff installed in the next week or two and here is what I've bought...
Hertz HSK-165s
Alpine PDX-5
JL Audio Stealthbox

I plan on bridging the 4 channels to 2 to get the 150x2 to the Hertz and have no rearfill. The birth sheet from my amp says it puts out 124x4....so if I bridge that, I'll be putting about 250 watts to each side. Is 250 watts too much power. I think they're rated at 125 rms and 250 peak. It was a PITA to get these things and I don't want to shred them right away!

SicAudio
05-04-2009, 03:00 PM
just be easy on the gains use a dmm and set them right.

IDSkoT
05-04-2009, 03:02 PM
Pretty sure they're rated at 150. But you'll be fine.

SicAudio
05-04-2009, 03:06 PM
Pretty sure they're rated at 150. But you'll be fine.

pretty sure you have no idea since you have never even seen a pair of them lolz.

Nicky Pass
05-04-2009, 03:13 PM
pretty sure you have no idea since you have never even seen a pair of them lolz.

I know its always good to have too much....you can always turn everything down....I guess!:laugh:

IDSkoT
05-04-2009, 03:14 PM
pretty sure you have no idea since you have never even seen a pair of them lolz.

I'm pretty sure I have a pair. zomg

lyttleviet
05-04-2009, 04:46 PM
set the gains correctly and watch them sing. It's always nice to have headroom :).

"that boy asad"
05-04-2009, 06:44 PM
i had them running passive with 160x2, using the audison lrx 5.1k amp... sounded amazing!

Nicky Pass
05-04-2009, 06:51 PM
I'm gonna bridge it and turn the gain waaaaaaay down. 124 to each side would probably be enough, but 248 turned down would probably be better.

dafobbishon3
05-04-2009, 06:54 PM
i have a pair of hsk165s and im running them bridged on a CV amp. it initially does 60 x 4 but if i bridged it, it said it'll do 200. but im looking for new amps. i don't wanna bridge it.

what do you guys have your cross overs set to??

and if anyone has a hi-s amp they are selling, PM me :]

Nicky Pass
05-04-2009, 08:02 PM
i have a pair of hsk165s and im running them bridged on a CV amp. it initially does 60 x 4 but if i bridged it, it said it'll do 200. but im looking for new amps. i don't wanna bridge it.

what do you guys have your cross overs set to??

and if anyone has a hi-s amp they are selling, PM me :]

Whats the big deal if its bridged or not?

SicAudio
05-04-2009, 09:08 PM
I'm pretty sure I have a pair. zomg

so you have these as well as cdt's and tangband's, and morels, and rsd's too? wow dude you are so full of sh.it lolz like i said before, you always bash or recommend stuff by saying you have it in your car , well how many subs and components do you have for fukc sakes? I want pics to prove it or I say ur a fking liar. your 18 and you think you know sh.it and you know exactly that.............................................. .... sh.it





























:bsflag:

:lightnin:

dafobbishon3
05-04-2009, 11:02 PM
Whats the big deal if its bridged or not?

well my amp tends to over heat alot. and if i turn the gain down it sounds really weak, and if i turn it up, it'll either stop and go into protect mode or alot of high noise floor sound from the tweeters. :\ i need to find a more power ful amp.

Nicky Pass
05-04-2009, 11:32 PM
well my amp tends to over heat alot. and if i turn the gain down it sounds really weak, and if i turn it up, it'll either stop and go into protect mode or alot of high noise floor sound from the tweeters. :\ i need to find a more power ful amp.

Ahhhhh...I see.

genxx
05-05-2009, 08:41 AM
I am run mine active with a 50 x 4 Aura amp.

50w to each tweeter and 50w to each mid, gains (only adjust sensitivity) all the way down and they get plenty of power.

All the Hertz stuff is pretty effecient and do not require a ton of power for best results.

okiedokie
05-05-2009, 08:17 PM
^^^^active vs Passive???

genxx
05-05-2009, 09:39 PM
^^^^active vs Passive???


http://www.caraudio.com/forum/showthread.php?t=239080&highlight=active+passive

http://www.caraudio.com/forum/showthread.php?t=146726

Nicky Pass
05-07-2009, 03:35 AM
I'm thinking that I have to power for active have 125x4, but I'd need a separate sound processor/eq/cross-over correct? I have a PDX5....if that help answer my question.

eharri3
05-08-2009, 05:55 PM
Was doing 140 off an Eclipse EA4200 4 channel bridged. Id probably send them up to 160-180 rms before I started backing off on gain. When I bought my new Tundra 6 weeks ago the install shop that transferred them over disregarded my instructions and didn't bridge the amp so Im back down to 60 again. Can't do much about it right this second as I left town the next day and will be gone for nearly 6 months. They're efficient so it sounds good as is but it's different... like everything was loud and clear at 60 watts but each individual sound practically felt like it was jumping out at me when I bridged the amp and sent them the extra power. Now at 60 again I feel like missing that slight extra loudness is making a difference in how lifelike I perceive them.

All I can say is they're efficient to do well with small amounts but I think they really start to get lifelike at around 150 watts.